87-årig kvinde gav sit dankort til falsk bankmand

En falsk bankmand havde forleden held til at franarre en 87-årig kvinde på Stevns sit dankort. Efterfølgende hævede han på hendes konto.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

9.500 kroner kom det til at koste en 87-årig kvinde fra Stevns, at hun fredag i sidste uge godtroende udleverede sit dankort og koden til det til en mand, hun troede var fra banken. 

Klokken 12.15 blev hun ringet op af en mand, der præsenterede sig som ansat i et pengeinstitut. 

Læs også
Politi advarer: Tricktyverier på stribe
Læs også
Politi advarer: Tricktyverier på stribe

Manden fortalte hende, at hendes kort var blevet misbrugt, og at det derfor skulle udskiftes. Derfor ville en mand komme forbi for at hente det, og  så ville politiet senere komme med et nyt kort, oplyste manden.

Da han dukkede op på den 87-åriges adresse, udleverede hun sit kort sammen med koden til en mand, som beskrives som:

  • 20-40 år
  • Cirka 160 centimeter høj
  • Iført uldtrøje og mørke bukser
  • Mørk hudfarve


Det var den ældre kvindes pårørende, der efterfølgende kunne konstatere, at der var blevet hævet 9.500 kroner på hendes konto, og tyveriet blev derfor meldt til politiet tirsdag.

Tal med de ældre

Efter anmeldelsen om fupopkaldet kom politiet ganske korrekt ud til offeret dog uden et nyt dankort, men for at foretage en grundig afhøring af hende i et forsøg på at fremskaffe oplysninger, der måske kan føre til identifikation af den falske bankmand og hans assistent, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i deres døgnrapport.

Her advarer de på det kraftigste mod den type fupopkald fra personer, der udgiver sig for at ringe fra et pengeinstitut eller en myndighed. Modtageren bør være særdeles skeptisk og for eksempel foretage et kontrolopkald til den oplyste medarbejder via pengeinstituttets eller myndighedens hovedtelefonnummer, lyder rådet. 

Læs også
91-årig udsat for tricktyveri - tyv udgav sig for at være fra hjemmeplejen
Læs også
91-årig udsat for tricktyveri - tyv udgav sig for at være fra hjemmeplejen

Endvidere vil et pengeinstitut aldrig benytte den beskrevne fremgangsmåde i forbindelse med ombytning af et defekt eller misbrugt dankort, ligesom fortrolige oplysninger som for eksempel personnummer, kontonummer, kortoplysninger, PIN-koder og NemID-oplysninger aldrig bør oplyses til ukendte personer.

Politiet opfordrer pårørende til at tale med ældre familiemedlemmer om, hvad man kan gøre, hvis nogen modtager et fupopkald fra en person, hvor der kræves fortrolige oplysninger udleveret.



Nyhedsoverblik