24 biler plyndret: - Man bliver målløs

På en enkelt nat har 24 biler været udsat for indbrud i Strøby, og det høje antal er højst usædvanligt, lyder det fra politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden natten til torsdag er anmeldelserne om indbrud i biler i Strøby væltet ind hos Midt- og Vestsjællands Politi. Hele 24 bilejere har indtil videre anmeldt et indbrud.

- Jeg var helt overrasket, da jeg sad og gjorde tallet op. Man bliver nærmest helt målløs, lyder det fra Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi. 

quote Det er ret usædvanligt, at vi ser så mange indbrud i et mindre byområde

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Han kalder derfor det høje antal indbrud højst usædvanligt.

- Vi har stort set aldrig set det i det her omfang, siger Martin Bjerregaard og fortsætter:

- Normalt når vi ser områder, der har været uheldige, så har der måske været indbrud i 5-15 biler, og så er det sket i lidt større byområder. Det er ret usædvanligt, at vi ser så mange indbrud i et mindre byområde.

Her er indbruddene sket:

Efterlyser hjælp 

Indbruddene er sket i tidsrummet fra klokken 22.00 onsdag aften til torsdag morgen, og bilerne er blevet åbnet ved, at ruden er blevet knust eller selve bilen er blevet brudt op. Enkelte biler har stået ulåste hen.

Tyven eller tyvene har blandt andet stjålet mobiltelefoner, iPads, solbriller, kontanter, GPS'er og tøj med sig fra de mange biler.

De 24 indbrud strækker sig over 11 forskellige veje i Strøby.
De 24 indbrud strækker sig over 11 forskellige veje i Strøby. Foto: Skraafoto.dk, Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

- Det er ret tilfældigt, hvad der er stjålet. Det er mest det, der lige har været til at få fat i, siger Martin Bjerregaard, der efterspørger borgernes hjælp til at finde gerningsmanden eller mændene.

- Vi håber, der er nogen, der har set eller hørt noget, og så er vores største ønske faktisk, at man henvender sig, hvis man har noget overvågning. Uanset om man selv er ramt eller ej. Det kan være, det har fanget nogen, der lusker rundt, siger Bjerregaard.

Selv om det er gået hårdt ud over Strøby er planen fra politiets side ikke umiddelbart at patruljere mere i området.

- Erfaringsmæssigt ved vi, at det kommer som et lyn. De slår til henover natten, og så er de væk igen, så vi skal nærmere have fokus på andre områder for at se, om de rykker videre der til, lyder det. 

Ligger du inde med informationer eller overvågningsmateriale i sagen, kan politiet træffes på telefon 1-1-4. 

Sådan kan du forhindre tyveri fra bilen.