1,6 millioner kroner skal forbedre unges trivsel på Stevns

Med en stor donation fra TrygFonden kan Stevns Frivillighedscenter åbne en Frivillig Café, som skal drives af og for unge, som mangler et fællesskab.

Onsdag fik Stevns Frivillighedscenter overrakt en check fra TrygFonden på 1.630.000 kroner.

Midlerne skal bruges til at forbedre trivslen blandt unge på Stevns, som i dag mangler et fællesskab. Der skal blandt etableres en ny Frivillig Café, der skal drives af og for de unge. 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra TrygFonden.

I den nye café skal de unge selv stå for at planlægge og afholde forskellige aktiviteter, som de kan invitere andre unge til at være med til. Caféen skal være et hyggeligt samlingspunkt for kommunens unge, hvor der eksempelvis kan spilles spil, holdes foredrag eller vises film, så de unge kan lære hinanden at kende og skabe relationer.

- Særligt blandt unge var den mentale trivsel kraftigt påvirket under coronatiden, og mange føler sig stadig isolerede og ensomme. Hvis du føler dig uden for fællesskabet, så trives du ikke, og det er ikke sjovt at gå i skole eller være alene om eftermiddagen, mens de andre fra klassen er sammen og går til fritidsaktiviteter, siger Johnny Andersen, formand for Stevns Frivillighedscenter, i pressemeddelelsen.

quote Der mangler ungefællesskaber, som ikke kun er orienteret omkring sport

Johnny Andersen, formand for Stevns Frivillighedscenter

- Vi har et rigt idrætsforeningsliv på Stevns, men der mangler ungefællesskaber, som ikke kun er orienteret omkring sport, og hvor man kan træde ind uden særlige krav til interesser eller evner. Derfor er vi meget glade for donationen fra TrygFonden.

Vil lære de unge om frivillighed og foreningsliv

Som en del af projektet ønsker frivillighedscentret også at bygge bro mellem de unge og lokale foreninger, hvor de unge kan bidrage med frivilligt arbejde og til gengæld få et bedre kendskab til lokalsamfundet og lære om frivillighed og foreningslivet.

- Vi har en ambition om også at skabe relationer mellem de unge i socialpsykiatriens ungeværested og unge fra Frivillig Caféen ved at afholde fællesarrangementer. På den måde kan vores unge forhåbentligt være med til give andre unge mod og lyst til at engagere sig i frivillighed. Frivilligt arbejde er en fantastisk mulighed for at lære andre at kende, få nogle gode oplevelser og ikke mindst føle, at man bidrager med noget til glæde for andre, siger Lena Bjerrum Bach, daglig leder for frivillighedscentret.

Læs også
Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset
Læs også
Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

Indsatsen, der foreløbig kører til og med 2025, drives af Stevns Frivillighedscenter i samarbejde med blandt andre Stevns Ungeråd, Ungdommens Røde Kors, andre lokale foreninger og Stevns Kommunes socialpsykiatri og skoler.

Håber på mange gode timer

Det er TrygFondens regionale råd i Region Sjælland, der har doneret midlerne til Stevns Frivillighedscenter som et led i TrygFondens samlede arbejde for at skabe bedre trivsel blandt børn og unge.

- Det er vigtigt, at børn og unge trives og har mod på livet. Det er afgørende for, at de klarer sig godt både socialt og fagligt i skolen og dermed bliver klædt godt på til voksenlivet. Idéen om en café, hvor de unge både kan mødes og hygge sig, men samtidig lærer at tage ansvar og prøver kræfter med frivilligt arbejde, er en fantastisk kombination, som vi er glade for at støtte, siger Mona Gregersen, repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Sjælland.

- Jeg håber, at de unge får mange gode timer i caféen sammen, og at de får mod på at arbejde mere med frivillighed, som kan give dem nogle gode oplevelser og kompetencer, de kan tage med videre i livet.