Silo væltede ned i Janes arbejdsplads: - Jeg tænkte, det er løgn

Souschef Jane Grønbech Poulsen blev overrasket over uheldig sprængning. Hendes arbejdsplads i Vordingborg blev fredag ødelagt af en væltet silo.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag eftermiddag skulle en 53 meter høj silo efter planen ramme ned over et afdækket område på Sydhavnen i Vordingborg. 

Men det gik ikke helt som planlagt. Ved en fejl væltede den i stedet ned i en del af det lokale bibliotek.

Siloen ramte lige ned i et kontor, som tilhører Jane Grønbech Poulsen. Hun er souschef hos Vordingborg Bibliotekerne. Hun var selv tilstede ved sprængningen og kunne se, hvordan hendes arbejdsplads blev ødelagt.

- Jeg tænkte, "det er løgn". Man kan ikke tro sine egne øjne. Man får et chok, siger Jane Grønbech Poulsen. 

Bygningen var tømt, inden sprængningen gik i gang. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortæller, at ingen kom til skade. 

- Der er lukket, og det er biblioteket i hvertfald også søndag. Formodentligt også mandag, hvis jeg skal gætte lige nu, siger Jane Grønbech Poulsen til TV ØST.

Skulle afholde fernisering

Biblioteket skulle efter planen åbne en udstilling om store byggeprojekter i Vordingborg og Guldborgsund kommuner.

Men det har souchefen måtte aflyse.

- Vi skulle have en stor udstilling i morgen. Vi skulle have opstart med fernisering med borgmestre og så videre med den nye Femern-bæltforbindelse med Banedanmark og Masnedsundbroen. Det er altså også aflyst. Alle arrangementer er aflyst, siger Jane Grønbech Poulsen.

Det var meningen, at borgmestrene Mikael Smed og John Brædder skulle indvie udstillingen lørdag klokken 11.00. 

Det er nu udskudt på ubestemt tid.