Lene spørger om coronavirus: - Vi er tusindvis af bilentusiaster, der gerne vil støtte coronaforskning - men hvordan?

En masse bilentusiaster har tænkt sig at lufte deres flotte øser den 5. juni. Samtidig vil de samle ind til forskning i coronavirus, men hvem kan de støtte - og hvordan?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forsamlingsforbuddet under coronaepidemien har bremset de sædvanlige træf for bilentusiaster.

Nu er et Cruise mod Corona under opsejling den 5. juni., og det har Lene Levin Hansen fra Glumsø tænkt sig at deltage i. Hun og hendes mand har amerikanerbiler, og dem vil de gerne ud at lufte sammen med mange andre bilentusiaster.

- Jeg så det på Facebook og tænkte: Det er en fed idé, siger Lene Levin Hansen, som siden er blevet en af administratorerne på arrangementets facebookside.

Bilentusiasterne vil blive i bilerne og køre en ud af de ni ruter i hele landet, som er ved at blive arrangeret.

quote Vi har lidt problemer med at finde ud af, hvem vi kan støtte, hvor det reelt hjælper

Lene Levin Hansen, bilentusiast, Glumsø

Men ud over at få luftet de mange flotte og særprægede køretøjer, der findes i Danmark, så vil folkene bag arrangementet også gerne indsamle nogle penge til forskning i coronavirus.

Hvem kan vi støtte? spørger Lene Levin Hansen i den besked, hun har sendt til TV2 ØST's coronabrevkasse.

- Vi har lidt problemer med at finde ud af, hvem vi kan støtte, hvor det reelt hjælper og handler om noget forskning i coronavirus eller en vaccine mod det, siger Lene Levin Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kristian og Lene Levin Hansen går op i amerikanerbiler. Mange biltræf har været aflyst på grund af forsamlingsforbuddet, derfor glæder de sig til at kunne være med i Cruise mod Corona den 5. juni.
Kristian og Lene Levin Hansen går op i amerikanerbiler. Mange biltræf har været aflyst på grund af forsamlingsforbuddet, derfor glæder de sig til at kunne være med i Cruise mod Corona den 5. juni. Foto: Lene Levin / Privatfoto

Søskendepar arrangerede Corona Challenge

Samme problematik har to atleter i det jyske stået med for nylig.

Lørdag den 9. maj samlede europamester i triatlon, Line Brandt Pedersen og hendes bror, kajakverdensmesteren, Mads Brandt Pedersen penge ind til vaccineforskning mod coronavirus ved at dyste om at komme hurtigst fra Silkeborg til Randers. Line svømmede, cyklede og løb, mens Mads roede i kajak.

- Vi tænkte bare, vi gerne ville støtte et formål, der havde noget med coronavirus at gøre, og gerne nogen, der prøver at finde en vaccine. Men det var ret udfordrende, fortæller Line Brandt Pedersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mads og Line Brandt Pedersen lige før deres Corona Challenge den 9. maj , hvor de samlede penge ind til forskning i en vaccine mod coronavirus.
Mads og Line Brandt Pedersen lige før deres Corona Challenge den 9. maj , hvor de samlede penge ind til forskning i en vaccine mod coronavirus. Foto: John Mortensen

Hun startede med at google og fandt ud af, at Carlsbergfondet havde doneret et stort millionbeløb til en forskningsgruppe fra blandt andre Københavns- og Århus Universiteter.

- Så ringede jeg til ham, der stod for forskningen i Århus, og så sendte han mig videre til en af hans forskningskolleger, som også gerne vil forske i det her, men som ikke lige havde fået en millionbevilling. Det var sådan, vi kom i kontakt med ham, vi endte med at støtte, siger Line Brandt Pedersen.

Brouheld
Læs også
Lone spørger om coronavirus: - Hvordan undgår man smitte i bilen?
Brouheld
Læs også
Lone spørger om coronavirus: - Hvordan undgår man smitte i bilen?

Derefter søgte søskendeparret om lov til at lave en indsamling hos Indsamlingsnævnet.

- Der kan godt gå 14 dage fra man søger, til man får bevillingen. Samtidig skal man have fundet ud af, hvordan man vil samle pengene ind og få det op at køre, for eksempel om de skal samles ind på gaden eller via Mobilepay eller hvordan, siger Line Brandt Pedersen.

Corona Challenge indbragte cirka 141.000 kroner, som Line og Mads Brandt Pedersen overrakte til  professor Søren Riis Paludan fra Institut for Biomedicin på Århus Universitet.

Donationen skal blandt andet bruges til køb af et mikroskop til coronalaboratoriet på instituttet.

Oversigt over forskningsprojekter

Men Søren Riis Paludan fra Århus Universitet er blot en af mange forskere, der er i gang med at forske i coronavirus.

20150122-091653-l_8mb.jpg
Læs også
Winni spørger om coronavirus: - Hvornår kan jeg besøge min søn i fængslet?
20150122-091653-l_8mb.jpg
Læs også
Winni spørger om coronavirus: - Hvornår kan jeg besøge min søn i fængslet?

Uddannelses- og Forskningsministeriet har lavet en oversigt over hvilke fonde, der har bevilget penge til forskningsprojekter om Covid-19.

På de forskellige fondes hjemmesider, kan man se, hvilke projekter, der er bevilget penge til.

Coronaforskning

 

Uddannelses- og Forskningsministeret: 88 millioner kr. er uddelt til 19 forskningsprojekter ved offentlige forskningsinstitutioner.

 

Innovationsfonden: 90 millioner kroner sat af til forsknings- og innovationsprojekter, der kan afbøde konsekvenserne af COVID-19. Foreløbig har 15 projekter modtaget penge.

 

Danmarks Frie Forskningsfond: 22 millioner kr. er fordelt til 15 forskningsprojekter.

 

Novo Nordisk Fonden: 77,7 millioner kr. er fordelt til 44 forskningsprojekter.

 

Carlsbergfondene: 95 millioner kroner er givet til forskning, kunstmuseer og frivillige unge under coronaepidemien.

 

Lundbeckfonden: 30 millioner kroner fordeles til forskere, der forsøger at finde løsninger inden for diagnosticering og behandling af COVID-19.

 

Vil sælge t-shirts

I Glumsø vil Lene Levin Hansen nu hive fat i arrangøren af Cruise mod Corona, Carsten Dreisig Hansen og snakke de oplysninger igennem, de har fået her, så de kan finde ud af, hvilket projekt, de vil samle ind til.

quote Du kan ikke sælge noget, uden at have et konkret projekt at støtte

Lene Levin Hansen, bilentusiast, Glumsø

De har overvejet blandt andet at få trykt nogle t-shirts, som man kan købe forud for arrangementet d. 5. juni og derved støtte det gode formål.

-  Men du kan ikke sælge noget, uden at have et konkret projekt at støtte. Før kan vi ikke komme videre med den del, så det må vi i gang med nu, siger Lene Levin Hansen.


Nyhedsoverblik