Tidligere skoleleder er politianmeldt for blufærdighedskrænkelse

I slutningen af april anmeldte Danmarks Lærerforening en skoleleder i Stenlille til politiet. Det viser sig nu, at anmeldelsen handler om blufærdighedskrænkelse.

Det var en alvorlig personalesag, der i starten af maj fik børne- og familiechef i Sorø Kommune, Henrik Madsen, til at afskedige daværende skoleleder på Stenlille Skole, Kenneth Smith.

Hvad sagen mere specifikt drejer sig om, kunne han ikke udtale sig om.

Nu viser en aktindsigt hos kommunen, at fyringen er sket på baggrund af hændelser, der er foregået på Stenlille Skole og værtshuset, Café Fox den 21. april. Hændelserne vedrører skolelederen og en lærer på Stenlille Skole.

To dage senere blev børne- og familiechefen i Sorø Kommune kontaktet af en tillidsrepræsentant, og samme dag var skolelederen til en tjenstlig samtale. Herefter sygemeldte skolelederen sig, og siden blev han afskediget.

- På det foreliggende grundlag har jeg ikke tillid til hans ledelse på Stenlille Skole, sagde børne- og familiechef, Henrik Madsen til TV2 ØST den 11. maj.

Anmeldt til politiet

Lærerens fagforening, Danmarks Lærerforening, har anmeldt skolelederen til politiet for blufærdighedskrænkelse.

- Det er rigtigt. Kategorien, som sagen er oprettet under, hedder blufærdighedskrænkelse vedrørende beføling, siger Jens Jedig Christiansen, politikommissær hos lokalpolitiet i Slagelse.

Hvad politisagen mere specifikt handler om, og hvorvidt den tidligere skoleleder er sigtet i sagen, vil Jens Jedig Christiansen ikke fortælle.

- Jeg er nødt til at henholde mig til min tavshedspligt, siger han.

Kenneth Smith nåede at være skoleleder på Stenlille Skole i 14 måneder. 

TV2 ØST har forsøgt at få en kommentar til sagen fra den nu tidligere skoleleder på Stenlille Skole, Kenneth Smith, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.