Stenlille har startet fodboldhold for børn med diagnoser - der er plads til alle

Alle skal have mulighed for at spille fodbold, mener man i Stenlille IF. Derfor har de oprettet et fodboldhold for børn med diagnoser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver onsdag lyder fløjten på Stenlille IF's baner for et lidt særligt fodboldhold.

På banen løber børn i alderen 8-11 år, som normalt ellers ikke ville have gået til fodbold.

- Børnene har ADHD, de har ADD, tilknytningsbesvær og måske angst for, at man ikke slår til. Det er en blanding af diagnoser og et spørgsmål om selvtillid, om man tror på, at man kan noget, siger Jørgen Andersen, træner og formand for Stenlille IF.

Holdet blev oprettet sidste år og er allerede taget godt imod. Blandt andet af Emmelie og hendes mor Pia Pedersen.

- Det er fantastisk. Emmelie vil det rigtig meget. Hun er rigtig glad for at komme hernede. Det gør også, at hun kan være med, med det overskud hun nu engang har, og det hun har at byde ind med. Hun har en autismediagnose, og hun vil rigtig gerne gå til en sport. En ting er, at hun bliver en del af et fællesskab, hun normalt ikke er, vi får også et fællesskab som forældre, siger Pia Pedersen fra sidelinjen af fodboldbanen.

Pia Pedersen er glad for, at hendes datter er begyndt til fodbold. På holdet er der plads til hende, selvom hun har autisme.
Pia Pedersen er glad for, at hendes datter er begyndt til fodbold. På holdet er der plads til hende, selvom hun har autisme. Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST

Det er dog lidt noget særligt, at træne en flok børn med forskellige diagnoser. Der er nemlig et ekstra højt energiniveau på banen.

- Man skal have masser af tålmodighed, og så skal man tænke på, at selvom det er fodbold, så er det lige så meget leg. Det handler lige så meget om pauser, hvor de skal have lov til at lege og lave alt andet, der ikke har med fodbold at gøre. Som man kan se, så spiller de fodbold, og de kan godt spille fodbold, men der skal være overskud og energi til, at de kan lave noget andet ind i mellem, siger Jørgen Andersen.

Stenlille IF vandt i 2019 DBU Sjællands pris for "Årets Børneklub", og i 2020 vandt klubben titlen som "Årets Fodboldklub" på Sjælland.