Stak af fra politiet og kørte over 160 i timen – fodgænger måtte springe for ikke at blive ramt

Det kunne have endt helt galt, da en 54-årig mand forsøgte at køre fra politiet i påvirket tilstand med en hastighed langt over det tilladte.

Lørdag tidligt på eftermiddagen standsede Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi en bil, der holdt ind til siden - men kun for en kort stund.

I bilen sad en 54-årig mand, der valgte at køre fra stedet, hvorfor patruljen satte efter.

Politiet beskriver i døgnrapporten, at den efterfølgende biljagt varede i 10 minutter, og at den 54-årige mand nåede at køre over 160 kilometer i timen på en landevej, hvor han også kørte venstre om et helleanlæg.

Måtte springe for ikke at blive ramt

Undervejs måtte en kvinde og hendes far i kørestol springe til side for ikke at blive kørt ned, da bilen kørte forbi i ganske kort afstand, og turen sluttede først på en fodboldbane ved Stenlille Skole, hvor bilen forulykkede, da den ramte et træ.

Bilen blev totalskadet, men føreren kom ikke til skade. Til gengæld blev han anholdt, sigtet for biltyveri, vanvidskørsel og for at forvolde fare for andres liv og førlighed.

Manden, der var påvirket af cannabis og amfetamin, havde ikke førerret, og han blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til 8. september.

Definition af vanvidsbilisme: