¨

Sorø træder ud af kommunalt brandfællesskab

Sorø Kommune vil ikke være en del af Vestsjællands Brandvæsen.

Flere økonomiske knaster gør, at Sorø Kommune ved udgangen af 2020 melder sig ud af Vestsjælland Brandvæsen.

Sorø Kommune træder ud af Vestsjællands Brandvæsen og vil i stedet danne et fremtidigt samarbejde med Slagelse Brand og Redning.

Det har et enigt byråd besluttet. Udmeldelsen sker ved udgangen af 2020.

I en pressemeddelelse skriver Sorø Kommune, at udmeldelsen sker af økonomiske grunde.

Eksempelvis har det ifølge kommunen ikke været muligt at opnå en tilfredsstillende grad af budgetsikkerhed, ligesom der inden udgangen af 2019 ikke var udarbejdet en analyse, som skulle afdække et eventuelt behov for yderligere investeringer i brandvæsenet. 

- Der er mange forskellige faktorer og knaster, der har gjort, at gennemsigtigheden er blevet forrringet i det her fællesskab, og at det for en forholdsvis lille kommune som vores ikke længere er fordelagtigt, siger borgmester Gert Jørgensen (K). 

Han understreger, at beslutningen ikke skal ses som en kritik af selve redningsarbejdet.

Flere brandmænd

Vestsjællands Brandvæsen er en sammenslutning af redningsberedskaberne i Odsherred, Holbæk, Lejre, Kalundborg og Sorø kommuner. 

Det har haft underskud flere år i træk, mens direktør Helle Søeberg i august blev fritaget for tjeneste. En ny direktør er endnu ikke fundet.

Bliver Sorø Kommune en del af Slagelse Brand og Redning, vil kommunen få sin egen selvstændige Beredskabskommission og ifølge Gert Jørgensen være 24-26 brandmænd.

- Det er det niveau, jeg vil tro, vi skal tilbage til. Med en selvstændig kommission kan vi selv bestemme vores serviceniveau, siger han. 

I oktober besluttede Lejre at træde ud af sammenslutningen, mens Slagelse tilbage i 2016 trådte ud af den.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App