Søn i chok - indbrudstyve på spil i dræbt fars hus

I april blev Kiehn Georg Andersen dræbt af ukendte gerningsmænd. Hans hus er afspærret af politiet - men nu har det været udsat for indbrud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

68-årige Kiehn Georg Andersen var eftersøgt i fem dage efter en voldsom brand 21. april i hans hjem på Kalundborgvej lige nord for Ruds Vedby. Han blev fundet dræbt den 26. april i Blæsinge Grusgrav mellem Slagelse og Høng. 

Tiden efter har været hård for familien. Det mærker ikke mindst sønnen Jack Andersen, som er murer og bor i Høng og i høj grad mangler sin far i sit liv.

- Savnet. Snakken. Roen. Mig og min far sammen. Lige at tage en kop kaffe. Lige at tage en sludder. Det er dét, jeg savner allermest, fortæller Jack Andersen til TV2 ØST.

Oven i sorgen har familien nu været udsat for endnu en forbrydelse. Fredag opdagede de nemlig, at nogen var brudt ind i Kiehn Georg Andersens udbrændte hus, til trods for at huset er tydeligt afspærret af politiet, som stadig betragter det som et gerningssted under efterforskning.

Læs også
Jacks far fundet død i grusgrav:
Frygter at gerningsmanden har dræbt flere
Læs også
Jacks far fundet død i grusgrav:
Frygter at gerningsmanden har dræbt flere

- Vi havde været til urnenedsættelse i fredags og så kommer min faster herud, fortæller Kiehn Georg Andersens søn Jack Andersen.

- Så ringer min faster til mig, har du hentet plæneklipperen? Nej, siger jeg. Så vender hun sig om og kigger på døren og konstaterer, at døren er brækket op, fortæller Jack Andersen.

Hør Jack Andersen fortælle om tabet af sin far. Artiklen fortsætter under videoen.

 

Han er rystet over, at nogen kan finde på at bryde ind i et hus, der er brændt ned.

- Familien har ikke en gang set huset. Kan man ikke have den pli? Hvorfor skal man ind og rode og rage i et hus, der er brændt ned, spørger han.

Kim Kliver
Læs også
Tre mænd dræbt:
Nu har politiet fået 30 henvendelser fra borgerne
Kim Kliver
Læs også
Tre mænd dræbt:
Nu har politiet fået 30 henvendelser fra borgerne

Familien Andersens forsikringen skal nu finde ud af, hvad der kan reddes, og hvad der ikke kan. Jack Andersen har ikke selv haft mulighed for at finde ud af, hvad der er blevet taget ved indbruddet, men så vidt han ved, er mange af faderens ting stadig i huset.

- Den morgen vi kom, der måtte jeg kun komme til havedøren, og der var det hele helt sort. Fuldstændigt sort. Vi måtte ikke gå ind. Jeg ved ikke, hvad politiet har taget med, og hvad dem, der har brudt ind, har taget med. Det ved jeg ikke overhovedet, forklarer Jack Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet

Kiehn Georg Andersens hus brændt i april. Gerningsmanden er fortsat på fri fod.
Kiehn Georg Andersens hus brændt i april. Gerningsmanden er fortsat på fri fod. Foto: Jens Nielsen

Sagen efterforskes

Indbruddet i Kiehn Georg Andersens hus er blevet meldt til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, men politiinspektør Kim Kliver kan ikke fortælle, om der er sammenhæng mellem indbruddet i det udbrændte hus og drabet på Kiehn Georg Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kiehn Georg Andersen (t.v.) blev fundet dræbt i april, og drabet kædes sammen med to andre lignende sager. Søndag blev en anden mand fundet dræbt i sit hus, mens Finn Ørsdahl (t.h.) blev fundet dræbt i februar.
Kiehn Georg Andersen (t.v.) blev fundet dræbt i april, og drabet kædes sammen med to andre lignende sager. Søndag blev en anden mand fundet dræbt i sit hus, mens Finn Ørsdahl (t.h.) blev fundet dræbt i februar. Foto: Privat / René Lind / Privat

- Jeg er bekendt med de oplysninger, men vi er i gang med en efterforskning, så jeg kan i sagens natur ikke kommentere på det, siger han.

Er der sandsynlighed for, at det kan være gerningsmændene, der er vendt tilbage?

- Som jeg sagde før, så har vi en igangværende efterforskning, så jeg kan ikke kommentere på de her ting.

Kim Kliver, politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kim Kliver, politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST