Smedevirksomhed i Sorø får fornem hæder: - Det er en kæmpe fjer i hatten

Poul W. Jensens Eftf. gik hele vejen og vandt titlen som Danmarks Bedste Læreplads 2019 foran hundredevis af andre lærepladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Smede- og maskinværkstedet Poul W. Jensens Eftf. fra Sorø kan bryste sig af at være den bedste læreplads i Danmark i 2019.

quote De tog en chance, jeg er voksenlærling og koster mere at have gående

Mark Tronborg, lærling, Poul W. Jensens Eftf.

Virksomheden, der har 30 ansatte, vandt den fornemme titel som Årets Læreplads 2019 ved en kåring på Nationalmuseet i København. Bag kåringen står Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG).

Bag indstillingen står Mark Tronborg, der er i lærer som klejnsmed og har sin skolegang på erhvervsskolen ZBC i Slagelse.

DEG begrunder valget af Poul W. Jensens Eftf. med, at 'der tydeligvis er tale om en stærkt faglig læreplads, som giver Mark (Tronborg, red.) en god uddannelse og bakker op om både lærling og hans skoleforløb'.

En stolt mester

I første omgang vandt Poul W. Jensens Eftf. Årets Læreplads på ZBC og gik så videre til den landsdækkende konkurrence. 

I alt havde 24 erhvervsskoler indstillet en kandidat til prisen som Årets Læreplads, og de havde tilsammen modtaget 394 indstillinger fra elever og lærlinge, der ville prise deres læreplads.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Vi synes, at vi gør en del for vores lærlinge. Så for os er det her en kæmpe fjer i hatten, siger Peter Hansen, medejer af Poul W. Jensens Eftf. Årets Læreplads.
- Vi synes, at vi gør en del for vores lærlinge. Så for os er det her en kæmpe fjer i hatten, siger Peter Hansen, medejer af Poul W. Jensens Eftf. Årets Læreplads. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

- Vi synes, at vi gør en del for vores lærlinge. Så for os er det her en kæmpe fjer i hatten, at det, vi gør, smitter af på dem. Så kæmpe tak til Mark for at nominere os, siger Peter Hansen, der ejer virksomheden sammen med Ole Kristensen.

- Vi er meget stolte af prisen, som skal stå inde på kontoret, hvor vi skal kigge på den hver eneste dag, tilføjer han.

Selv siger Mark Tronborg, at der er flere grunde til at han indstillede sin læreplads til Danmarks bedste.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Jeg har mulighed for at klare mig selv ved hjælp af mine hænder og noget simpelt værktøj, og det lærer jeg her, siger Mark Tronborg om en af de store fordele ved sin læreplads.
- Jeg har mulighed for at klare mig selv ved hjælp af mine hænder og noget simpelt værktøj, og det lærer jeg her, siger Mark Tronborg om en af de store fordele ved sin læreplads. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

- De tog en chance, jeg er voksenlærling og koster mere at have gående, og jeg har kortere tid at uddanne mig i, forklarer han og tilføjer:

- Den anden del er, det er en gammeldags smede, det vil sige, det er meget i hænderne, det hele foregår, hvor i moderne smedevirksomheder er det meget maskiner. Jeg kunne godt tænke mig, hvis jeg står på Lars Tyndskids mark, at jeg har mulighed for at klare mig selv ved hjælp af mine hænder og noget simpelt værktøj, og det lærer jeg her.

Artiklen fortsætter under billedet.

Til prisoverrækkelsen var fra venstre: Virksomhedskonsulent Keld Jensenius, ZBC, indehavere Peter Hansen og Ole Kristensen, klejnsmedelærling Mark Tronborg, alle Poul W. Jensens Eftf. og uddannelseschef Michael Bang Dyrehave, ZBC.
Til prisoverrækkelsen var fra venstre: Virksomhedskonsulent Keld Jensenius, ZBC, indehavere Peter Hansen og Ole Kristensen, klejnsmedelærling Mark Tronborg, alle Poul W. Jensens Eftf. og uddannelseschef Michael Bang Dyrehave, ZBC. Foto: Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

Virksomheden blev grundlagt i 1932. De nuværende ejere har kørt stedet videre siden 2008.