Skraldebil har spildt 400 liter olie i Sorø: - Det er ligesom sort is

En skraldebil har tabt 400 liter olie og gjort vejbanen glat i Sorø. Et større oprydningsarbejde er i gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

400 liter hydraulikolie er blevet tabt i den nordlige del af Sorø og har fredag formiddag påvirket trafikken.

- Det er ret omfattende. Det drejer sig om en skraldebil, hvor hovedslangen til hydrauliktanken er knækket af. Så er han kørt omkring to til to en halv kilometer med de her 400 liter hydraulikolie, der så er rendt ud. Da han kommer ned i den anden ende, bliver han stoppet, men der er det hele næsten rendt ud, fortæller indsatsleder fra Slagelse Brand og Redning Søren Hückelkamp.

quote Vi har rykket ud med alt, hvad vi har

Søren Hückelkamp, indsatsleder, Slagelse Brand og Redning

Udfordringen er ifølge brandvæsnet, at olien er meget klistret. Det gør det både svært at rydde op og meget glat for trafikanterne.

- Det er noget halvtykt olie, der hænger fast i dækkene på bilerne. Det er kørt rundt, og det er tisseglat for at sige det rent ud. Det er ligesom at køre på sort is. Hvis man bremser, så virker det ikke, siger Søren Hückelkamp, der har tilkaldt alt disponibelt mandskab.

- Vi har rykket ud med alt, hvad vi har. Vi har smidt omkring 60 poser kattegrus på for at sikre et ordentligt vejgreb, og så har vi haft et specialkøretøj fra Slagelse, der putter noget på, hvor man tilsætter noget vand, og så kan det opløse olien.

Lang strækning med olie

Oliespildet starter ved Netto på Apotekervej i Sorø og fortsætter nord på op mod motorvejen i cirka to en halv kilometer. På strækningen er der tre rundkørsler, hvilket betyder, at olien også har spredt sig til sidevejene.

- Udfordringen er, at folk også er kørt ud af sidevejene fra rundkørslerne, så vi har været nødt til også at behandle på de veje. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, at det hænger så meget ved dækkene og bliver ført så meget ud, siger Søren Hückelkamp.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har været tilstede for at dirigere trafikken, der kortvarigt blev lukket af. Nu bør man dog igen kunne køre på vejen uden de store problemer, lyder meldingen.

Brandvæsnet vil være til stede lidt endnu for at sikre, at olien er væk.

- Vi har nogle udvalgte punkter, hvor vi skal have noget mere grus på, så det kan suge olien, siger Søren Hückelkamp.