Simon Kjærs trøje på auktion i Sorø i den gode sags tjeneste

SMILfonden holder torsdag auktion på Comwell i Sorø for at støtte syge børn.

Landskampbilletter, billetter til koncerter og gavekort til Skagen Fiskerestaurant. Det er bare nogle af de ting, man kan få fingrene i på en auktion torsdag aften.

Auktionen er arrangeret af SMILfonden, der samler ind til kronisk syge børn. De arrangerer eventet "Smag og Smil", hvor 150 gæster har købt billet til en fire retters middag med efterfølgende fest og DJ. Undervejs vil der så være en auktion i den gode sags tjeneste.

- Vi har gerne ville rejse nogle penge til alle de aktiviteter, vi har rundt omkring på hospitalerne. Og så er vi fast partner med Comwell, og så tænkte vi, om vi ikke skulle lave en aften med alt det gode mad Comwell byder på, og så sagde de, at de ville stå for praktikken, hvis vi kom med det gode humør, gæster og en auktion. Så vi håber måske at indsamle 200.000 kroner, siger Sisse Fisker, der er direktør for SMILfonden. 

Udover koncertbilletter og restaurantbesøg, var der også meget andet, man kunne byde på. 

- Vi har ret vilde præmier, synes jeg. Man kan vinde et møde med Hjalmer, som også er ambassadør for SMILfonden, så har vi biletter til hans koncerter, Viktor Axelsens bog, man kan komme på arbejde med journalist Stine Bjerre.

Samtidig er der en helt særlig ting til de fodboldinteresserede.

- Derudover har vi Simon Kjærs landsholdstrøje fra kampen mod Finland, hvor Christian Eriksen falder om, hvor han er inde og hjælpe Christian Eriksen. Hans trøje har vi med autograf, siger Sisse Fisker, der kan fortælle at landsholdsanføreren selv har doneret trøjen.

150 gæster deltager torsdag aften ved auktionen.
150 gæster deltager torsdag aften ved auktionen. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Smykke til det gode formål 

En af de 150 gæster, der er med til middagen, har biddraget til arrangementet på en særlig måde. Han er guldsmed og har lavet et helt særligt smykke.

- Jeg har valgt at lave en nål i sølv og guld, fordi jeg synes, det er godt formål. Mine kone har to foreninger, der hører jeg tit om nogle af de børn, og så tænkte jeg, hvad kan jeg gøre, og så lavede jeg smykket, siger Lars Hansson fra Sandager på Lolland.

Hvad tror du den kan sælges for?

- Det er den eneste, der er lavet, og jeg er ikke sikker på, at jeg laver flere. Lad os se, hvad der sker, siger Lars Hansson.

Arrangementet slutter klokken to i nat. Herefter skal alle gæsterne overnatte på Comwell i Sorø.

Lars Hansson havde lavet et særligt smykke til anledningen.
Lars Hansson havde lavet et særligt smykke til anledningen. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST