Sådan finder du lokale vandrestier på Google Maps

Google og Dansk Vandrelaug er gået sammen om at gøre det lettere for danskerne at finde rundt i naturen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dansk Vandrelaug og en af verdens største IT-virksomheder Google lancerer torsdag et helt nyt samarbejde, der gør det muligt at finde 288 særligt udvalgte vandreruter via tjenesten Google Maps.

En af de særligt udvalgte ruter går fra det naturskønne Kongskilde syd for Sorø, og torsdag stod den lokale gren af Dansk Vandrelaug klar til at afprøve den.

- Det skal være så let som muligt, og det, synes jeg, er rigtig fint, fordi alle er jo fortrolige med deres smartphone og hvis bare man får et par hints, så får man udvidet sine valg af vandreruter, siger Jette Kruse, der er turleder for Dansk Vandrelaug i Sorø.

Sådan finder du vandreområderne

Du kan finde områderne ved at søge på "vandreområde" i Google, hvorefter søgemaskinen viser dig områder i nærheden af dig. Du kan også søge på "vandreområde" i app'en Google Maps, hvorefter tjenesten viser dig vandrestier i hele landet.

En gratis glæde

Man finder vandrestierne ved at søge på ordet 'vandreområde' på Google Maps, og derefter dukker de nærmeste vandrestier op som røde nåle med vandreikon på kortet.

Og det er ikke tilfældigt, at Danmark er et af de lande, hvor man nu kan google sig til en naturoplevelse.

Danmark er nemlig det land, hvor befolkningen har bevæget sig mest ud i naturen under corona-krisen. Og det er en trend, som Google, har fået øje på.

Artiklen fortsætter under billedet.

De bedste af de udvalgte stier kategoriseres som kvalitetsstier og er certificeret af Dansk Vandrelaug.
De bedste af de udvalgte stier kategoriseres som kvalitetsstier og er certificeret af Dansk Vandrelaug. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

- Næsten alle danskere har jo Google Maps installeret, og det giver jo så muligheden for, at vi kan bruge det endnu mere, og komme ud og få nogle gode naturoplevelser, men der er ikke noget kommercielt i det fra vores side, forklarer Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef i Google Danmark.

- Vi tjener ikke nogen penge på Google Maps og slet ikke på vandrestier, for os handler det om at hjælpe de mange brugere, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jesper Vangkilde, kommunikationschef, Google Danmark.
Jesper Vangkilde, kommunikationschef, Google Danmark. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Globalt set bliver der søgt på Google 67.000 gange i sekundet, og selskabet bag søgemaskinen havde sidste år et overskud på 249 milliarder kroner. Og i vandrelauget i Sorø, er de da også bevidste om, at de samarbejder med en virksomhed, der er dygtig til at tjene penge.

- De lever selvfølgelig af det, og det er de jo nødt til, for hvis ikke de har nogle indtægter, kan det jo ikke lade sig gøre, siger Henning Vingborg fra Høng.

Og turlederen har også overvejet, hvad samarbejdet med Google kan føre med sig.

Læs også
Coronaen bremsede efterlønsplaner - men så gik ægtepar i skoven og fik en god idé
Læs også
Coronaen bremsede efterlønsplaner - men så gik ægtepar i skoven og fik en god idé

- Jeg er fuldstændig klar på, at selvfølgelig støtter vi Google. Og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at der snart kommer nogle reklamer for vandrestøvler på min skærm, siger Jette Kruse med et grin.

De 288 vandreruter, der nu kan findes via Google, strækker sig til sammen over mere end 2000 kilometer.

Stierne er udvalgt ud fra forskellige kriterier og opdelt i forskellige typer. De bedste kategoriseres som kvalitetsstier og er certificeret af Dansk Vandrelaug. De skal byde på naturoplevelser, helst ikke være asfalterede, og så skal de være langt fra befærdede veje.


Nyhedsoverblik