- Vi kan ikke få armene ned.
Sådan lyder det fra restaurantejer Lars Mortensen fra Støvlet Katrines Hus i Sorø.
For det har bestemt ikke været nemt at drive forretning i restaurationsbranchen under nedlukningerne. Men restauranter og barer er kommet godt igen, efter at restriktionerne er ophævet, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Branchen omsatte i juli for godt fire milliarder kroner. Det er på samme niveau som før krisen.
- De danske restaurantgæster er vendt hurtigt tilbage i takt med, at restriktionerne er fjernet. Branchen omsatte i juli for godt fire milliarder kroner, hvilket er det samme som før Corona-krisen. Når man tager i betragtning, at nattelivsomsætningen manglede, kan man godt sige, at omsætningen reelt er højere, siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA, i en pressemeddelelse.
Vind i sejlene
Tallene kan restaurant Støvlet Katrines Hus i Sorø nikke genkendende til. For de har igen fået vind i sejlene.
- Det er jo helt fantastisk. Efter første bølge havde vi forventet, at folk virkelig ville ud med det samme, men vi var i tvivl, om det samme ville ske efter anden bølge, men igen har det oversteget vores forventninger på alle punkter, siger Lars Mortensen.
Restaurant Støvlet Katrines Hus har oplevet stor fremgang på alle parametre, hvad enten det er take-away, a la carte eller selskaber.
- Vi var i tvivl, om vi kunne indhente det, vi tabte i de fire måneder, vi var lukket ned, men som det ser ud nu, kommer vi med et positivt resultat i år, så vi kan ikke få armene ned.
Hoteller kæmper stadig
Ifølge direktør i Erhvervshus Sjælland, Mads Váczy Kragh, kommer branchens store opsving forventeligt.
- Der har været et opsparet forbrug hos kunderne i den tid, vi har være lukket ned, og det bliver så udløst nu, og det giver travlhed på caféer, barer og restauranter, hvilket er enormt vigtigt, for det er en af de brancher, der har været hårdest ramt under krisen, siger han.
Trods fremgangen hos barer, caféer og restauranter, så kæmper overnatningsstederne stadig for at få kunderne tilbage i butikken.
- Rigtig mange hoteller er afhængige af internationale turister, og dem mangler vi stadig i et meget stort omfang, siger han.