Promille på over to: Lastbilchauffør anholdt for vanvidskørsel

Torsdag eftermiddag blev en lastbilchauffør anholdt for vanvidskørsel med en promille over to. Han forventes fremstillet i grundlovsforhør fredag.

En ukrainsk lastbilchauffør havde fået lidt for meget at drikke, inden han satte sig bag rettet i sin lastbil torsdag eftermiddag. 

Klokken 17:04 modtog Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en anmeldelse om en slingrende lastbil på Vestmotorvejen, men inden politiet nåede at standse lastbilen, kørte chaufføren selv fast.

Lastbilen kørte ind ved Tuelsø Nord på Vestmotorvejen, hvorfra det lykkedes føreren at køre lastbilen fast på Cirkel K's tankanlæg.

- Han er påvirket af alkohol, og han bliver alkoholtestet, og så er den ikke så meget længere, siger vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Joy Hensel. 

Da Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi målte chaufførens promille viste den sig at være over to, og derved betegnes sagen som vanvidskørsel. Af samme årsag er lastbilen blevet konfiskeret, og forventes at blive beslaglagt. 

Lastbilchaufføren er anholdt i sagen og forventes at blive fremstillet i grundlovsforhør senere fredag i forhold til vanvidskørselsparagraffen.