Politikere i Sorø tilslutter sig Lars Løkke Rasmussens netværk

Frigængerne i Sorø Kommune tilslutter sig nu Lars Løkke Rasmussens politiske netværk. Om det bliver til et egentligt parti-skifte, må fremtiden vise.

I weekenden bekræftede Lars Løkke i B.T., at han starter et nyt politisk parti. 

Nu tilslutter Sorø-politikerne Niels Aalbæk Jensen og Pia Hvid, der begge sidder i byrådet for partiet Frigængerne, sig den tidligere statsministers netværk, ’Det Politiske Mødested’.

- Det gør vi på den baggrund, at vi mener, at det lægger sig op ad Frigængerne, siger Pia Hvid.

I oktober 2020 meldte hun og partifællen, Niels Aalbæk Jensen, sig ud af Radikale Venstre og stiftede Frigængerne, der ifølge dem selv er en parti-uafhængig opstillingsliste.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen stiftede den 8. januar 2021 det politiske netværk.

quote - Selvfølgelig skal vi være på linje politisk. Så længe det parti, der kommer, er i tråd med Frigængerne, giver det mening. Kommer det til at være noget andet, så er det ikke det, vi vil

Pia Hvid, medlem af byrådet i Sorø Kommune for Frigængerne

Ambitionen er at etablere et parti i midten af dansk politik, der gør op med blokpolitikken. Mere end 15.000 danskere har ifølge Lars Løkke Rasmussen indtil videre meldt sig ind

Grundtankerne bag Lars Løkke Rasmussens netværk og Frigængerne minder ifølge Pia Hvid så meget om hinanden, at det indtil videre giver rigtig god mening at tilslutte sig.

- Ud fra det han har meldt ud om, at man er kompromissøgende og ønsker en dialog på tværs af politiske partier, hvor man lytter til hinanden og genovervejer ens egne holdninger, så lægger det sig rigtig godt op ad, hvad Frigængerne er. 

Afventer partiprogram

Hvad Lars Løkkes nye parti kommer til at hedde, er fortsat uvist. Det samme gælder spørgsmålet om egentligt politisk indhold. Derfor er Frigængerne i Sorø Kommune heller ikke fortid endnu.

- Vi lægger ikke Frigængerne på hylden, men får han et parti op at stå, og falder det i tråd med hinanden, så giver det ikke mening, at vi holder fast, fortæller Pia Hvid.

Om Lars Løkke Rasmussen formår at stable et politisk parti på benene inden efterårets kommunalvalg, vides heller ikke. Derfor er planen fortsat, at Frigængerne vil være på stemmesedlen i Sorø Kommune til valget.

Og om det bliver til et egentligt partiskifte eller ej engang i fremtiden, må både tid og politisk indhold afgøre. 

- Selvfølgelig skal vi være på linje politisk. Så længe det parti, der kommer, er i tråd med Frigængerne, giver det mening. Kommer det til at være noget andet, så er det ikke det, vi vil, siger Pia Hvid.

- Når der ligger en parti-opskrift, tager vi stilling. Vi skal ikke ændre holdning eller mening ved at lave et skifte.

Tidligere folketingsmedlem for Venstre Jakob Engel-Schmidt er blevet ansat som sekretariatschef i Lars Løkke Rasmussens politiske netværk.

Hvis det nye parti skal på stemmesedlen ved næste folketingsvalg, skal partiet indsamle 20.100 vælgererklæringer.