Ny lokalpolitistation slår dørene op i shoppingcenter: - Det er en stor forbedring

Borgerne i Dianalund har fået en politistation til byen, som i dag blev indviet. I alt er der fire nye eller udvidede lokalpolitistationer på vej til sendeområdet.

I dag blev det røde bånd klippet til en helt ny nærpolitistation i Dianalund, Sorø Kommune. Den er én af flere nye nærpolitistationer her i regionen, der etableres som følge af sidste års politiforlig.

To betjente bliver fast tilknyttet stationen, som skal være med til at bringe politiet tættere på borgerne, fortæller politidirektør Lene Frank fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- I en politikreds som vores har vi et beredskab, som tager alle de akutte opgaver. Vi har nogle efterforskere, som efterforsker kriminalitet. Og lokalpoliti og lokalbetjentene er med til at kitte det sammen. De er til rådighed for borgerne, som har nogle problemer i lokalsamfundet.

Lene Frank, direktør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, lægger stor vægt på betydningen af lokalpolitiets arbejde for borgerne.
Lene Frank, direktør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, lægger stor vægt på betydningen af lokalpolitiets arbejde for borgerne. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

Selve indvielsen blev forestået af justitsminister Nick Hækkerup (S).

Mange nysgerrige borgere var også mødt frem for at få et blik indenfor i den nye politistation, der har fået til huse i Dianalund Centret.

- Det er en stor forbedring, mod hvad det har været. Det blev jo ødelagt for nogle år siden – det var dumt – men nu er det på vej den rigtige vej, siger Carsten Jensen fra Ruds Vedby, som henviser til de tidligere centraliseringer af politiet.

Generelt var der glæde at spore blandt de mange fremmødte over den nye politistation i byen.

- Der er jo meget kortere afstand, og det er det, som er så vigtigt. Det, synes jeg virkelig, er en forbedring. Det kan vi ikke få for meget af, siger Carsten Jensen.

Carsten Jensen fra Ruds Vedby oplever, at det har værdi i hverdagen, at politiet får kontor i byen.
Carsten Jensen fra Ruds Vedby oplever, at det har værdi i hverdagen, at politiet får kontor i byen. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

De to betjente får fast kontortid på den nye lokalpolitistation to timer om ugen.

Politiforliget anno 2020 faldt på plads i december og indebærer foruden stationen i Dianalund også oprettelsen af en ny nærstation i Asnæs, Odsherred Kommune, samt en station på Motalavej i Korsør, Slagelse Kommune.

- Beslutningen om at oprette en ny nærpolitistation i Dianalund har baggrund i et ønske om, at vi gerne vil være endnu mere tilgængelige og synlige i hverdagen for borgerne – ikke mindst i de mindre bysamfund. Det har været vigtigt at finde en løsning, der tilgodeser så mange som muligt, men først og fremmest med borgerkontakt som det vigtigste omdrejningspunkt, fortalte politidirektør Lene Frank tilbage i april om overvejelserne med netop en politistation i Dianalund.

Inden for blev der budt på citronmåne og kaffe.
Inden for blev der budt på citronmåne og kaffe. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

Derudover kommer der tre ekstra betjente på den allerede eksisterende station i Sorø, hvor åbningstiden udvides fra fire til 19 timer om ugen.

På landsplan har politiforliget bibragt samlet 20 nye nærpolitistationer.

Aftalen blev indgået af et bredt flertal i Folketinget og skal sikre et mere synligt og nærværende politi og dermed skabe mere tryghed for borgerne.