Kvinde fastklemt i to timer under svinetransport - hun slap med småknubs

Det er en større koordineret indsats, der har resulteret i, at en kvinde blev frigjort, efter hun havde siddet fast i to timer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tidligt fredag morgen væltede en svinetransport ved Munke Bjergby nord for Sorø i et sving og ramte en personbil.

- Vi bliver sendt herud, fordi der er en traktor med en besætning af svin, den har bag på en trailer, der vælter i et sving. I den forbindelse er der en personbil, der bliver ramt af den her væltede trailer, så en kvinde desværre bliver fastklemt nede under traileren i sin bil, siger indsatsleder Jacob Frimand Raft fra Beredskab Nord.

Færdselsuheldet skete på Hovedvej 203, Munke Bjergbyvej ved Munke Bjergby, hvor der på nuværende tidspunkt er ryddet op igen.

 

Måtte skære taget af bilen

Traktoren kørte med omkring 100 svin, og ifølge politiet var der tale om en meget alvorlig ulykke med fare for alvorlig personskade og flere svin, der var kommet til skade og måtte aflives.

quote Vi kommer herud med en større indsats for at få frigjort kvinden fra bilen

Jacob Frimand Raft, indsatsleder fra Beredskab Nord

- Vi kommer herud med en større indsats for at få frigjort kvinden fra bilen. Vi får tømt traileren for grise og får lettet trykket fra bilen, så hun stille og roligt kan få mere luft til at snakke med os. Hun er ved godt mod under hele seancen, siger indsatsleder Jacob Frimand Raft.

- I det vi har fået tømt traileren, kan vi ved hjælp fra Beredskabsstyrelsen få den trukket op på højkant igen og få skåret taget af bilen, så vi kan få kvinden ud.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det var gennem en større koordineret indsats, at det fredag formiddag lykkedes at få frigjort en kvinde, der sad fastklemt under en traktor, samtidig med at 100 grise skulle indfanges eller aflives, fortæller indsatsleder Jacob Frimand Raft fra Beredskab Nord.
Det var gennem en større koordineret indsats, at det fredag formiddag lykkedes at få frigjort en kvinde, der sad fastklemt under en traktor, samtidig med at 100 grise skulle indfanges eller aflives, fortæller indsatsleder Jacob Frimand Raft fra Beredskab Nord. Foto: René Lind - Lind Foto

Den 62-årige kvinde blev kørt til Slagelse Sygehus, hvor undersøgelserne viser, at hun er sluppet med meget få fysiske mén.

-  På sygehuset konstaterer de, at hun er sluppet virkelig billigt. Der er umiddelbart tale om småknubs. Hun har ingen brud fået, siger vagtchef Lars Denholt fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Fælles indsats fra flere myndigheder

Der var tale om en større fælles indsats, hvor forskellige myndigheder blev involveret.

- Det er klart, at når vi har en indsats af den her type, så er vi en større samling af forskellige sektorer. Politiet er her, brandvæsenet er her med deres bemanding, og så har Sundhedsberedskabet fra Region Sjælland været her med ambulanceredere, siger Jacob Frimand Raft.

Artiklen fortsætter under billedet.

En svinetransport med omkring 100 svin væltede fredag morgen ned over en personbil ved Munke Bjergby.
En svinetransport med omkring 100 svin væltede fredag morgen ned over en personbil ved Munke Bjergby. Foto: René Lind - Lind Foto

- Derudover har vi haft hjælp fra Beredskabsstyrelsen, som har stillet med mandskab og efterfølgende hjulpet med at samle de levende grise sammen igen, som begyndte at vandre rundt ude i oplandet. Vi har også haft Vejdirektoratets havariagent på stedet, og så har vi også civile personer, som kom og hjalp, siger Jacob Frimand Raft.

En dyrlæge fra Fødevarestyrelsen var også tilkaldt for at aflive de grise, som var kommet alvorligt til skade.

Beredsskabsstyrelse havde drone i luften

Beredskabsstyrelsen Sjælland har fredag formiddag indsat 16 brandfolk, drone, pionervogn og redningscontainer, oplyser Lars Høg Schour, der er operativ chef i Beredskabsstyrelsen, på Twitter.

quote Da vi kommer herud på stedet, er det relativt dårligt vejr, det regner meget, og det er mørkt på det tidspunkt

Jacob Frimand Raft, indsatsleder fra Beredskab Nord

Derudover havde Beredsskabsstyrelsen også en drone i luften.

- Grise er af natur sådan, at lige så snart de kommer i fri natur, så vil de begynde at søge mad, og det gør de ved at gå i jorden og begynde at græsse, og så går de bare i forskellige retninger. Da vi kommer herud på stedet, er det relativt dårligt vejr, det regner meget, og det er mørkt på det tidspunkt. Ved at vi får en drone med kamera kan vi få et rigtig godt overblik over hele området, og så kan vi se, hvor der er grise, der kunne være gået hen, siger Jacob Frimand Raft fra Beredskab Nord.