Genåbning skaber nye arbejdspladser i Sorø: - Vi blev så tip-top-glade

Genåbningen af restauranter og caféer i morgen onsdag har skabt behov for yderligere mindst 50 medarbejdere hos Hørkram i Sorø.

Med bare fem dage til at blive klar til genåbning, hvoraf de to dage har været weekend, har medarbejderne hos Hørkram i Sorø haft travlt.

For nyheden om, at restauranter og caféer må genåbne for indendørsservering, har fået efterspørgslen på kød, fisk, frugt, grønt, dybfrost og kolonial hos Hørkram til skyde i vejret – og det skaber smil hele vejen rundt, fortæller administrerende direktør Preben Kristensen.

quote Vi regner med bare her i Sorø at skulle ansætte 50-55 nye medarbejdere

Preben Kristensen, administrerende direktør, Hørkram

- Man kan mærke stemningen rundt omkring. Det er virkelig en positiv stemning, og vi glæder os bare til at komme i gang med det, vi er gode til – og det er at pakke en masse varer og komme ud med dem.

For Hørkram udgør restauranter og andre serveringssteder 35 procent af virksomhedens omsætning. En større gruppe medarbejdere har således været sendt hjem på lønkompensation i de seneste måneder.

Blandt andet som følge af, at kun omkring 120 af virksomhedens i alt 300 lastvogne har holdt stille under nedlukningen.

Hørkram beskæftiger omkring 700 ansatte i Sorø og yderligere 300 i Hørning, Jylland. Nu ansættes yderligere 50-55 medarbejdere.
Hørkram beskæftiger omkring 700 ansatte i Sorø og yderligere 300 i Hørning, Jylland. Nu ansættes yderligere 50-55 medarbejdere. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Selvom man hos Hørkram allerede 12. april besluttede at kalde personalet tilbage for at være klar til genåbningen – som nu er blevet rykket frem – har der været behov for yderligere hænder.

- Da det så blev meldt ud, begyndte vi at ansætte nogle ekstra, og vi regner med bare her i Sorø at skulle ansætte 50-55 nye medarbejdere, siger Preben Kristensen og tilføjer:

- Vi blev så tip-top-glade. Det er som om, det er årets første dag i morgen, og vi forventer, vi skal ud med rigtig mange varer.

Telefonerne bimlede og bamlede

Det samme billede tegner sig hos Royal Unibrew i Faxe, der producerer øl og sodavand.

Lige siden regeringen natten til fredag kunne præsentere en udvidet genåbningsaftale, der banede vejen for blandt andet indendørsservering fra i morgen, onsdag, har telefonerne glødet hos bryggeriet i Faxe, fortæller Kasper Ryttersgaard, der er direktør for Royal Unibrew i Danmark.

quote Det er klart, det er en væsentlig del af vores forretning, der nu genåbner igen

Kasper Ryttersgaard, direktør, Royal Unibrew i Danmark

- Fredag morgen allerede ved en firetiden begyndte telefonerne at bimle og bamle fra vores gode kunder, der virkelig for alvor så muligheden for at komme i gang igen.

- Det er fuldstændig fantastisk. Der er mange, der synes, det er smukt, når bøgen og de japanske kirsebærtræer springer ud – men at se frem til en on-trade-åbning (restauranter og caféer, red.) – der er ikke noget smukkere end det, tilføjer han.

Kasper Ryttersgaard, direktør, Royal Unibrew i Danmark, fortæller at allerede fredag morgen ved en firetiden begyndte telefonerne at "bimle og bamle" fra kunder, der ville aflægge ordrer.
Kasper Ryttersgaard, direktør, Royal Unibrew i Danmark, fortæller at allerede fredag morgen ved en firetiden begyndte telefonerne at "bimle og bamle" fra kunder, der ville aflægge ordrer. Foto: Kristoffer Koch

For øl og sodavand må der til, når det igen bliver muligt at gå på restaurant fra i morgen onsdag – et segment, der har ligget helt stille de seneste fem måneder for bryggeriet i Faxe, forklarer Kasper Ryttersgaard:

- Vi har mærket en lidt skæv afsætning. Vi har heldigvis haft meget at lave i de danske butikker, men til gengæld har vi ikke leveret så mange fustager til on-trade-kanalen (restauranter og caféer, red.).

Generelt indtager danskerne en femtedel af deres forbrug af øl og sodavand på restauranter, barer eller caféer, altså det marked, som bryggeribranchen betegner som "on-trade".

- Det er klart, det er en væsentlig del af vores forretning, der nu genåbner, tilføjer Kasper Ryttersgaard.

Ved morgendagens genåbning er det ikke kun restauranter og caféer, der igen får lov til at genåbne for indendørsservering. Få det fulde overblik her:

FAKTA – genåbning