Gådefuld sag om ukendt mand afsluttet uden svar – nu bliver han begravet

Politiet er ikke kommet nærmere et svar på, hvem manden, der trådte ud foran et tog ved Sorø for snart 20 måneder siden, var. Nu lukkes sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For knap 20 måneder siden, i marts 2019, trådte en mand ud på sporet foran et tog nær Sorø Station. Manden omkom, og lige siden har Sydsjællands og Lolland-Falsters politi forsøgt at finde ud af, hvem manden var.

Manden gik den 11. marts 2019 om eftermiddagen ud i skoven ved Sorø langs sporet. Her tog han sit tøj af, og da toget kom kørende, gik han ud på skinnerne.

quote Der er ingen tvivl om, at manden her ikke ønskede at blive identificeret

Tom Stysiek, politikommissær, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

I hans efterladte tøj fandt politiet ingen personpapirer eller andet, der kunne hjælpe med til at identificere ham. Et omfattende eftersøgningsarbejde blev sat i værk – men uden resultat.

- Det er ikke lykkedes os at finde nogen, der kan identificere ham, så afdøde er i vores regi stadig ukendt, siger Tom Stysiek, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV2 ØST.

Kan endelig begraves

Formentlig finder man aldrig ud af, hvem manden var. I hvert fald afsluttes sagen nu, og manden kan blive begravet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er en atypisk sag. Det er sjældent, vi ikke får identificeret dem, der bliver påkørt af et tog, siger Tom Stysiek, politikommissær, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Det er en atypisk sag. Det er sjældent, vi ikke får identificeret dem, der bliver påkørt af et tog, siger Tom Stysiek, politikommissær, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Normalt ville vi have begravet ham for lang tid siden. Det er kun, fordi pressen begyndte at interessere sig for ham igen efter et lille år, at vi har ventet, siger Tom Stysiek og tilføjer:

- Derfor ville vi give de pårørende en chance for at være med til en begravelse, hvis han skulle blive identificeret.

En atypisk sag

I sommer var politiet klar til at lukke sagen og begrave manden i de ukendtes grav, Men en IT-fejl forårsagede, at den gamle efterlysning med mandens tatoveringer blev sendt ud igen.

Det fik Weekendavisen til at tage historien om det ulykkelige liv op – ligesom TV2 ØST også beskrev den mystiske sag igen. Det førte til enkelte nye henvendelser, fortæller Tom Stysiek.

- Vi fik ganske få henvendelser, men de fleste viste sig efter dybere efterforskning, at de enten stadig levede eller ikke passede på efterlyste.

Alt i alt har politiet fået små ti henvendelser på sagen – et usædvanligt lavt antal for en sag af denne type, lader politikommissæren forstå.

Trods efterlysninger med billeder af flere af de tatoveringer, manden havde på sin krop, har politiet ikke kunne fastslå personens identitet.

- Det er en atypisk sag. Det er sjældent, vi ikke får identificeret dem, der bliver påkørt af et tog. Men der er ingen tvivl om, at manden her ikke ønskede at blive identificeret og ønskede at tage sig eget liv.

Var måske udlænding

Politiet har i efterforskningen arbejdet med en teori om, at manden kommer fra et af de baltiske lande. Dels på grund af mandens etniske træk. Men en enkelt mente også, at nogle af tatoveringerne kunne være lavet i Rusland.

- Men det er ikke noget, vi kan sige med sikkerhed, siger Tom Stysiek.

En anden af tatoveringerne bar dansk tekst med ordene ”lev dit liv”.

Politiet har nu lukket efterforskningen.

- Det er kommunen, i dette tilfælde Sorø, der står for begravelsen, siger Tom Stysiek og tilføjer:

- Men det er klart, at hvis der dukker noget nyt op, så genoptager vi sagen.