Falske hjemmehjælpere snød ældre

Torsdag modtog Midt- og Vestsjællands Politi to henvendelser fra ældre borgere om to kvindelige tricktyve, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag har Midt- og Vestsjællands Politi modtaget to anmeldelser om tricktyverier.

I begge tilfælde udgav henholdsvis en og to kvinder sig for at være fra hjemmeplejen. 

Læs også
Tricktyve plager Sjælland: Udgiver sig for at være hjemmepleje
Læs også
Tricktyve plager Sjælland: Udgiver sig for at være hjemmepleje

Det første tricktyveri fandt sted torsdag morgen omkring klokken 08:30, hvor en ukendt kvinde bankede på døren hos en 91-årig mand på hans bopæl på Absalongade i Sorø.

Kvinden udgav sig for at være fra hjemmeplejen, men efter besøget viste det sig, at den 91-årige mand manglede de kontanter, der havde ligget i hans pung.

Senere samme dag omkring klokken 12.45 fik en anden ældre borger besøg. Denne gang en 85-årig kvinde, der også bor på Absalonsgade i Sorø. 

I dette tilfælde udgav to kvinder sig for at være fra hjemmeplejen. Den 85-årige fattede dog hurtigt mistanke og afviste dem, inden der blev stjålet noget.

Læs også
Politiet advarer: - Tricktyve jagter ældre
Læs også
Politiet advarer: - Tricktyve jagter ældre

Begge kvinder beskrives som mørklødede, iført shorts og talte gebrokkent dansk.

Kontakt politiet

Politiet har derfor tidligere rådet til, at man er ekstra opmærksom og årvågen, hvis man bliver kontaktet af ukendte, der giver sig ud for at være fra hjemmeplejen.

Ligeledes opfordrer ordensmagten til, at man aldrig lukker uvedkommende ind på sin adresse, hvis man ikke har aftaler med nogen i forvejen. Man kan også bede om ID, hvis man er i tvivl.

Politiet hører gerne fra vidner til de to tilfælde i Sorø og kan kontaktes på telefon 114.