Elev smittet med corona – efterskole sender alle elever hjem

På Sorø Gymnastikefterskole har ledelsen besluttet at sende alle elever hjem, efter en af dem er blevet testet positiv for corona.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Elever og personale bliver sendt hjem fra Sorø Gymnastikefterskole, efter en af eleverne er blevet testet positiv for den smitsomme sygdom.

Det skriver efterskolen på deres Facebook-side fredag eftermiddag.

Karsten Haim, der er forstander for Sorø Gymnastikefterskole, oplyser at det fredag formiddag stod klart at en af eleverne på skolen var testet positiv for corona.

quote Der var flere af eleverne, der blev kede af det og græd

Karsten Haim, forstander

Og herefter besluttede han i samråd med den øvrige ledelse og sundhedsmyndighederne, at alle elever skal sendes hjem og testes for corona.

- Der var flere af eleverne, der blev kede af det og græd. Det er både fordi, det er usikkert, hvornår de kan vende tilbage, men også fordi de er bekymrede for, om de selv kan være smittede, fortæller Karsten Haim.

Bekymret for at det ville ske

I foråret måtte alle landets efterskoleelever hjem i forbindelse med den omfattende corona-nedlukning.

quote Hvis alt går godt, så kan eleverne begynde at vende tilbage i løbet af onsdag

Karsten Haim, forstander

Og da smittetallet efter sommerferien begyndte at stige, frygtede Sorø Gymnastikefterskoles forstander, at endnu et hold af efterskoleelever ville få afbrudt deres ophold på grund af sygdommen.

- Der er en del skoler i vores område, som har haft smittetilfælde. Vi har også en del elever fra Storkøbenhavn, hvor smittetrykket også er højt, så det kom tættere og tættere på, siger Karsten Haim.

Både personale og elever skal nu testes for corona, og der er også blevet taget kontakt til dem, der har været på besøg på skolen i den seneste uges tid, så de også kan blive testet.

- Vi har haft besøg af nogle kommende elever, der skulle se skolen, og dem har vi også taget kontakt til, fortæller forstanderen.

Kan muligvis komme tilbage i næste uge

Karsten Haim regner med, at de fleste af underviserne og det øvrige personale på skolen kan blive testet i løbet at weekenden.

Og hvis de ikke er smittede med corona, vil både lærere og elever kunne vende tilbage til skolen i næste uge.

- Hvis alt går godt, så kan eleverne begynde at vende tilbage i løbet af onsdag, siger Karsten Haim.

Han fortæller, at der dog er nogle af eleverne, der skal testet to gange, inden de kan komme tilbage, fordi de har boet på den samme gang som den smittede elev.

- Vi har delt eleverne op i primære grupper, hvor de må være tætte med hinanden, fortæller forstanderen.

- Der bor to primære grupper på den samme gang, hvor de deler bad og toilet, og derfor følger vi anbefalinger fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at de så skal testes to gange, siger Karsten Haim.

I alt skal 39 elever have to negative tests, før de kan vende tilbage.

Efterskoleleverne vil modtage nødundervisning, mens de er hjemsendt.