Efterlyst mand fra tyveri af dyr sportsvogn anholdt - var i gang med at stjæle plæneklipper

En 20-årig mand fremstilles torsdag i et grundlovsforhør ved Retten i Næstved. Han har været eftersøgt af politiet for sin medvirken i biltyveri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To morgenfriske og opmærksomme vejmænd førte torsdag morgen til anholdelse af en 20-årig mand, der i knap halvanden måned har været efterlyst i en sag om biltyverier i Sorø tilbage i januar. 

Ved 05-tiden bemærkede mændene, at flere andre mænd var i færd med at stjæle en plæneklipper fra et boligkvarter i Greve.

Mens vejmændene tilbageholdt den ene mand, flygtede flere andre fra stedet, heriblandt den 20-årige mand, som efter voldsomme fysiske protester og tilråb blev anholdt af flere politibetjente fra Midt- og Vestsjællands Polit klokken 06.19 i samme boligområde. 

Tre er i forvejen fængslet

Torsdag klokken 13.00 blev manden fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Næstved, sigtet for at have været med til at stjæle en Chevrolet Corvette og forsøgt at stjæle en BMX W5 fra en autotransporter, der holdt parkeret på Nordmarksvej i Sorø om natten den 23. januar. 

I forvejen er tre mænd fængslet i den sag, mens en kvinde er blevet løsladt efter også at have været fængslet.

Udover biltyveriet er den 20-årige mand også sigtet for et røveri mod en fragtmand begået ved et varelager i Haslev den 21. januar.

- Her er den fængslede sigtet for at slå fragtmanden for at røve en kasse med Cult Shakers og Red Bull, siger Iben Grønbæk fra anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der er anklager i sagen.

Den 20-årige mand er blevet varetægtsfængslet frem til 18. marts.