Drenge sigtet for at starte brand i naturområde

En glød fra et cigaretskod eskalerede onsdag eftermiddag til en større naturbrand i Ruds Vedby.

Onsdag eftermiddag fik to drenge på 16 år fra Ruds Vedby – uforvarende – sat ild på et større naturområde nær byens sportsbaner på adressen Smedelodden. Sådan lyder konklusionen fra politiet, der klokken 16.05 modtog anmeldelsen fra et vidne på stedet.

quote De har kastet et skod fra sig og antaget, at det stadig var vinter og vådt – men det brød altså i brand

Kent Edvardsen, vagtchef, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Der var melding om kraftig røgudvikling i et mindre skovområde, forklarer vagtchef Kent Edvardsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Politiet kunne ved ankomsten konstatere, at et anslået areal på omkring 100 x 100 meter stod i brand – hvilket Vestsjællands Brandvæsen dog hurtigt fik tæmmet, oplyser politiet, der var færdige på stedet 17.40.

Vidner viste vej

Tilbage stod dog at få stillet de ansvarlige til ansvar.

Flere vidner havde observeret "to unge mænd" forlade stedet, og politiet kunne på denne baggrund finde frem til de mistænkte brandstiftere, der er fra lokalområdet.

- Vi har lavet det, der hedder en overtrædelse af beredskabsloven, forklarer vagtchefen og understreger, at politiet dermed ikke mener, at branden er startet med forsæt, siger vagtchefen og tilføjer:

- Det er muligvis opstået i forbindelse med noget rygning, hvor de har kastet et skod fra sig og antaget, at det stadig var vinter og vådt – men det brød altså i brand. De har ikke tænkt sig om.

Branden har ifølge politiet raseret et område på 100 gange 100 meter.
Branden har ifølge politiet raseret et område på 100 gange 100 meter. Foto: Michael Nordborg

De to drenge er derfor sigtet i sagen og kan nu se frem imod en bøde og muligvis et erstatningskrav fra lodsejeren.

Ifølge vagtchefen understøttes drengenes forklaring af vidneforklaringer fra stedet. Både drengens forældre og de sociale myndigheder er underrettet i sagen.