Brand i historisk landevejskro - mand reddet ned fra altan

Onsdag eftermiddag blev Slagelse Brand- og Redning kaldt ud til røgudvikling fra den knapt hundrede år gamle landevejskro Krebshuset i Sorø.

Klokken 13.31 modtog Slagelse Brand- og Redning station Sorø opkald om en brand i hotel- og krobygningen Krebshuset i Sorø. Da brandvæsnet kom frem, var der røg fra bygningens gavl og tag, og på en altan på førstesalen stod en mand i røgen.

Brandvæsnet fik hurtigt hjulpet manden ned fra altanen ved hjælp af en stige, samtidig sendte de to røgdykkerhold ind i bygningen.

- Vi fik hurtigt kontrol over branden og slukket den, efter vi havde fået manden sikkert ned. Efterfølgende var der kun lidt efterslukningsarbejde tilbage, siger John Jensen, som er indsatsleder hos Slagelse Brand- og Redning station Sorø.

Der blev tilkaldt en ambulance til stedet, og ambulancefolkene undersøgte manden, som efter omstændighederne havde det godt. Manden blev taget med til hospitalet til kontrol.

Kortsluttet køleskab

Ifølge brandvæsnet kom den massive røg formentligt fra et kortsluttet køleskab i den lejlighed, der er tilknyttet Krebshuset.

- Der er brændt hul op mod loftet i lejlighedsbygningen, men branden har ikke nået at sprede sig, så der er ikke sket nogle alvorlige bygningsskader, heller ikke i restauranten, understreger John Jensen.

13 brandmænd var i alt tilstede under slukningsarbejdet, men kort efter klokken 16 har de pakket sammen og forladt stedet.