44 børnehavebørn og fire skoleklasser er sendt hjem

Børnehaven Magdalenehaven og Pedersborg Skole i Sorø er ramt af coronavirus. Fire klasser og 44 børnehavebørn er sendt hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Børnehaven Magdalenehaven og Pedersborg skole i Sorø er blevet ramt af coronavirus.

Fredag fik en lærer på Pedersborg Skole i Sorø en positiv coronaprøve tilbage. Onsdag ved frokosttid og igen om aftenen klokken 22 meldte to lærere sig testet positiv for coronavirus.

 Og torsdag morgen var den gal igen, da en elev meldte sig smittet. Siden har flere meldt sig smittede.

- Der kommer heldigvis mange svar fra personer, der ikke er smittede. Men indtil videre kender vi til tre elever, der er smittede, fortæller skoleleder på Pedersborg Skole, Helene Bæhr.

Dermed er tre elever og to lærere smittet.

- Det er super ærgerligt, for det tager fokus fra det vi gerne vil - at undervise eleverne. Men det er også et vilkår, vi må underlægge os, siger skolelederen.

Sideløbende er et barn i daginstitutionen Magdalenehaven smittet med coronavirus.

Tre elever og to lærere er smittet med coronavirus, forklarer skoleleder Helene Bæhr.
Tre elever og to lærere er smittet med coronavirus, forklarer skoleleder Helene Bæhr. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

- Et børnehavebarn er konstateret smittet. Vi har været i dialog med Sundhedsstyrelsen, som har sagt, at vi skal sende alle 44 børn hjem. Personalet er sendt til test, og det har vi gjort torsdag, fortæller børne- og familiechef i Sorø Kommune, Henrik Madsen.

På grund af risikoen for at sprede eventuel smitte yderligere, skal forældrene til de hjemsendte børn i institutionen ikke forsøge at få børnene passet andre steder.

- De børn, der har været i børnehaven, skal betragtes som nære kontakter (til det smittede barn, red.). Derfor skal de isoleres og være hjemme i syv dage, fortæller Johanna Jonsdottir, områdeleder for dagtilbud i Område Syd i Sorø Kommune.

Børnehavebørnene skal blive hjemme de næste syv dage og efterfølgende være symptomfri i 48 timer, inden de kan komme tilbage.

Børnehavebørnene skal isoleres hjemme i syv dage og være symptomfri i 48 timer, før de må kommer tilbage.
Børnehavebørnene skal isoleres hjemme i syv dage og være symptomfri i 48 timer, før de må kommer tilbage. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Fire klasser er sendt hjem

To femte klasser og to grupper af mellem otte og 10 elever, som til dagligt er tilknyttet et mellemformstilbuddet på Pedersborg Skole er sendt hjem.

Mellemformer er skoletilbud, der ligger mellem en almindelig folkeskoleplads og en specialskoleplads.    

quote Forældrene gik straks i gang med at bestille test og har kørt rundt fra Herodes til Pilatus for at få dem testet

Helene Bæhr skoleleder Pedersborg Skole

Medmindre situationen udvikler sig, er det planen, at femte årgang er tilbage i skole mandag, og indtil da modtager årgangen virtuel undervisning. 

- Testresultaterne er på vej ind for femteklasserne, der blev sendt hjem mandag. Forældrene gik straks i gang med at bestille test og har kørt rundt fra Herodes til Pilatus for at få dem testet, fortæller Helene Bæhr.

De to andre grupper er først blevet hjemsendt onsdag, så her er testresultaterne endnu ikke kommet frem.

- Vi sendte først mellemformseleverne hjem i går, så der har vi ikke fået resultatet endnu, fortæller hun.

Begge institutioner følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og har desuden skruet op for rengøringen.

- Vi har torsdag iværksat ekstra rengøring, som er på niveau med den, der var lige efter påskeferien.  Vi sikrer, at rengøringen er helt i top, og at den er bedre end den, Sundhedsstyrelsen anbefaler, fortæller Henrik Madsen.  

Opdatering
Clock10. sep 2020, kl. 16:55
Artiklen er opdateret med de nyeste tal for antal smittede. Der er på dette tidspunkt tre smittede elever og to smittede lærere.