Beboere genhuses efter kraftig brand på bosted – nu har naboer lavet indsamling

Ni beboere skal genhuses, efter der onsdag udbrød en voldsom brand i et køkken på bostedet Sølvagergaard i Dianalund.

Det var angiveligt en kogeplade, der var skyld i en voldsom brand på bostedet Sølvagergaard i Dianalund.

Branden og røgudviklingen var så voldsom, at politiet gik ud og anbefalede folk at gå inden døre og lukke døre og vinduer.

- Det var en af beboerne, der var kommet til at tænde sin kogeplade uden at være klar over det, imens der lå et stykke papir eller en karklud ovenpå, fortæller leder Lene Hovmand.

- Beboeren gik efterfølgende i bad og opdager det først, da brandalarmen skriger.

Herfra udviklede branden sig hurtigt, da det blæste meget onsdag eftermiddag.

Boliger er total nedbrændt – alt er væk

Røgen bredte sig fra brandstedet i østlig retning ind over Sømosevej, villakvarteret Parkvej og Møllevænget og i retningen mod Holbergsvej, hvor folk blev bedt af politiet om at holde sig inden døre.

Hele dagen arbejdede brandvæsenet med at få styr på flammerne og den kraftige røgudvikling og først senere på aftenen kunne politiet meddele, at der var styr på branden, og at man igen kunne færdes frit i området.

quote Ni boliger er fuldstændig brændt ned. Alt hvad de ejer og har er væk

Lene Hovmand, leder af bostedet Sølvagergaard

Alle har det efter omstændighederne godt, men skaderne efter branden er ifølge lederen meget omfattende:

- Alt er helt væk. Der er intet tilbage. Ni boliger er fuldstændig brændt ned. Alt hvad de ejer og har er væk, siger leder Lene Hovmand.

- Det er så skrækkeligt. Vi har været med dem ude i dag, og de har fået tøj og alt det, de mangler, fortsætter hun.

- Det er så sørgeligt. Huset blev bygget i 2008, så det er kun 12 år gammelt. Det er håbløst. Men vi har et virkelig godt personale, og vi hjælper hinanden, fortæller en meget berørt leder.

Det var en voldsom brand, der opstod onsdag eftermiddag, som udviklede en så kraftig røg, at beboere i området blev opfordret til at holde sig inden døre og lukke døre og vinduer.

Ni beboere skal nu genhuses

Ledelsen på bostedet er nu i gang med at få genhuset, de ni beboere, der er blevet særlig berørte af branden.

- Vi har fået så mange dejlige henvendelser fra folk, der vil hjælpe os, så vi skal have dem indlogeret på Kolonien dernede, siger lederen.

- Foreløbigt er fem af dem indlogeret hos os som personale, og fire af dem, der kunne komme hjem hos deres forældrene, de er kommet det. Vi passer på dem, siger leder Lene Hovmod.

Hun fortæller, at botilbuddet allerede på nuværende tidspunkt har mødt utrolig meget opbakning fra naboer og civilsamfund.

- Vi har fået så meget opbakning, og naboerne til Sølvagergaard har lavet en indsamling til beboerne, så de kan komme ud og spise og hygge sig, siger Lene Hovmod.

- Vi har fået så mange ting alle steder fra – det er så flot, så vi har ikke noget at klage over.

Først om et år er boligerne bygget op igen

Da boligerne er total nedbrændte, skal de nu bygges op igen fra grunden.

- Det skal bygges helt op på ny – der er ikke noget at renovere. Forsikringsfolkene har været her i dag, og de regner med, at det vil tage cirka et års tid, siger Lene Hovmand.

- Og så kan vi leje boligerne i Kolonien et års tid.

Selvom det har været en forfærdelig oplevelse med fatale konsekvenser for både personale og beboere, så er lederen fortrøstningsfuld:

- Vi har haft rigtig travlt og har arbejdet hele dagen, men vi har bare verdens bedste personale, så vi kommer igennem det.

- Beboerne har det godt, og de er glade.