Arrangerede slåskampe blandt børn og unge i Sorø fortsætter

Trods en massiv indsats fra kommunen er det ikke lykkedes at standse de arrangerede slåskampe mellem skolebørn og unge i Sorø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom der er blevet færre kampe, så foregår der stadig arrangerede slåskampe i Sorø. Det skriver avisen Sjællandske.

Fænomenet med de arrangerede slåskampe kom for alvor frem i april måned, hvor TV2 ØST kunne dele en video af slåskampene, hvor der blev uddelt knytnæver til højre og venstre.

Børn helt ned til 7. klasse deltog i kampene, der typisk var placeret lige efter skoletid og i god tid planlagt via sociale medier på internettet.

Siden har SSP i månedsvis arbejdet på at komme de arrangerede slåskampe til livs. Dog uden at være helt i mål.

- Vi har prøvet at sætte en stopper for slagsmålene, men så vidt jeg er orienteret, er det ikke lykkedes, siger koordinator for SSP og Støttekontaktkorps i Sorø Kommune, Rikke Thernøe til avisen.

Videoer blev delt offentligt

Da det gik hårdest for sig i byen florerede de voldsomme videoer fra kampene på nettet. Og de findes fortsat, men nu kun i lukkede grupper på for eksempel Facebook, oplyser SSP-konsulenten.

SSP og lokalpolitiet har blandt andet haft de unge til samtaler, nogle gange med deres forældre. Men uden at fænomenet altså er kommet til livs.

Arrangerede slåskampe kendes blandt andet fra hooliganmiljøet og fra den kendte hollywoodfilm Fight Club. I Sorø arrangeres kampene på sociale medier, og finder typisk sted i byens boligområder.

Se et indslag om kampene fra maj måned herunder.

TV2 ØST har vist, hvordan en gruppe unge i Sorø Kommune arrangerer slåskampe, filmer dem og deler dem bagefter. De unge selv mener, at der mangler fritidstilbud til dem.