19-årig sigtet for røveri i Dagli'Brugsen - truede sig til kontanter og cigaretkartoner

En 19-årig mand er blevet anholdt og sigtet for at deltage i et røveri på Sydvestsjælland. Flere andre personer er anholdt i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter at være eftersøgt i længere tid for et røveri i Ruds Vedby blev en 19-årig mand tirsdag klokken 17.09 anholdt på en adresse i Ishøj.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse. 

Anholdelsen er sket i samarbejde med Københavns Vestegns Politi.

Den 19-årige er sigtet for sammen med tre andre at have begået et røveri den 11. maj mod Dagli’Brugsen i Ruds Vedby, som ligger i Sorø Kommune, hvor gerningsmændene med en kniv truede sig til kartoner cigaretter og et kontantbeløb.

Den 19-årige fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Næstved onsdag klokken 13.00, hvor anklagemyndigheden vil anmode om, at retsmødet afholdes for lukkede døre.

I forvejen er tre mænd varetægtsfængslet i sagen. Politiet forventer ikke yderligere anholdelser, oplyser det i pressemeddelelsen.

Politiet vil ikke oplyse, hvilken rolle den 19-årige mand spillede i røveriet. 

- Jeg kan ikke fortælle særlig meget om sagen, fordi vi begærer dørlukning. Der er stadig efterforskning, som vi mangler at foretage i sagen, siger politikommissær Jens Jedig Christiansen.

Politiet afspærrede stort område

Politiet modtog anmeldelsen klokken 08.23 og rykkede herefter massivt ud til brugsen med flere hundepatruljer, der afsøgte området omkring forretningen, mens politiets teknikere undersøgte selve brugsen.

Desuden blev vejen fra brugsen og hen til jernbaneoverskæringen i Ruds Vedby afspærret, hvilket gav trafikale udfordringer for de lokale. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet var massivt til stede ved Dagli' Brugsen i Ruds Vedby, da røveriet fandt sted.
Politiet var massivt til stede ved Dagli' Brugsen i Ruds Vedby, da røveriet fandt sted. Foto: René Lind

Et vidne har tidligere oplyst til TV2 ØST, at der blev båret små DNA-poser ud af brugsen. Andre vidner så flere personer løbe fra stedet, sætte sig ind i en parkeret bil og køre væk fra brugsen.

Ansatte blev tilbudt psykologhjælp

Daniel Svendsen fra Ruds Vedby var den pågældende mandag inde for at handle i Dagli' Brugsen ved otte-tiden. Kort efter at han var kommet ud af brugsen og hjem til sig selv, ankom der flere politibiler til stedet.

- Jeg oplevede en normal dag i brugsen, men da jeg kom forbi stedet igen, var der totalspærret.

- Det er ubehageligt, har han tidligere sagt til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet.

Brugsen blev afspæret, det samme gjorde vejen fra brugsen og hen til jernbaneoverskæringen.
Brugsen blev afspæret, det samme gjorde vejen fra brugsen og hen til jernbaneoverskæringen. Foto: René Lind

En ansat hos Dagli' Brugsen i Ruds Vedby skrev samme dag i den lokale Facebook-gruppe, at der har været et røveri i brugsen, og at de ansatte efter omstændighederne havde det godt. Ifølge den ansatte blev de tilbudt psykologhjælp.