18-årig anholdt for to år gammelt hjemmerøveri

En 18-årig mand er onsdag blevet anholdt af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Han er sigtet for at have begået et hjemmerøveri i Stenlille i 2019.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdateret kl. 16:53
Kim Kliver, der er politiinspektør hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi fortæller, at den 18-årige er blevet varetægtsfængslet i tre uger frem til den 14. juli 2021.

Politiet har onsdag klokken 9.27 anholdt en 18-årig mand fra Københavnsområdet. 

Han er sigtet for den 2. juni 2019 at have begået, hvad politiet kalder "et særdeles groft hjemmerøveri."

Straffen for hjemmerøveri kan komme op på10 års fængsel i særligt grove forhold. 

quote Når folk på groveste vis bliver overfaldet i egen bolig, kan det skabe utryghed blandt naboer og omgivelser

Kim Kliver, der er politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Hjemmerøveriet blev begået mod en 67-årig kvinde på hendes bopæl i Stenlille.

Kvinde var i livsfare under overfald

Røveriet skete tidligt om morgenen klokken 6.34. Her blev kvinden vækket, da hun hørte gerningsmanden gå rundt i huset.

quote Hun blev opsøgt i løbet af natten og har været udsat for en temmelig grov behandling. Hun har været udsat for vold

Søren Ravn-Nielsen, vicepolitiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Den 67-årige kvinde blev ifølge politiet overfaldet og blev slået med flere knytnæveslag. Politiet fortæller også, at der blev taget kvælertag på kvinden under overfaldet.

- Hun blev opsøgt i løbet af natten og har været udsat for en temmelig grov behandling. Hun har været udsat for vold. Hun har været under behandling i formiddag, sagde vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST i 2019 efter overfaldet.

- Hun er så meget forskrækket og påvirket af at have været udsat for den behandling, men hun har det efter omstændighederne godt.

Efter hjemmerøveriet blev der lavet lægefaglige vurderinger af kvinden, der viste, at kvinden var i livsfare under overfaldet.

Gerningsmanden stak efter overfaldet af uden at have stjålet noget fra den 67-årige kvinde.

Siden overfaldet i 2019 har politiet efterforsket sagen.

- Der har været en lang periode, hvor vi har efterforsket sagen og afhørt en række vidner i tiden efter forbrydelsen, men uden at komme afgørende nærmere på en gerningsmand, siger Kim Kliver, der er politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

DNA-prøve ledte til 18-årig mand

Politiet har fundet frem til den 18-årige mand gennem DNA-registret. 

Manden har i forbindelse med en anden politisag fået taget en DNA-prøve, og det var altså her, at politiet kunne finde sammenhængen til hjemmerøveriet.

- Nu opstod der et DNA-match, som kan kæde den anholdte sammen med det grove hjemmerøveri, og den formodede gerningsmand vil nu blive stillet til ansvar for sine handlinger, lyder det fra Kim Kliver.

Straffeloven § 288

Ifølge politiinspektøren er det vigtigt for trygheden i området, at en mand nu er sigtet i sagen.

- Når folk på groveste vis bliver overfaldet i egen bolig, kan det skabe utryghed blandt naboer og omgivelser, og det er derfor yderst vigtigt og et tryghedsskabende signal, at politiet får fat i den formodede gerningsmand, siger Kim Kliver.

Ved grundlovsforhør i Retten i Næstved onsdag klokken 13:30 blev den 18-årige mand varetægtsfængslet frem til den 14. juli. Det oplyser Kim Kliver, der er politiinspektør hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.