Wallenbergare med kartoffelmos, ærter og smørsovs (4/2-11)

Opskrift fra Kim Petersen fra Sorø Husholdningsskole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 Ingredienser:

Wallenbergare

  • 400 g hakket kalvekød
  • 3 æggeblommer
  • 3-4 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Daggammelt blendet brød til panering
  • Smør/olie til stegning

Kartoffelmos og ærter.

  • 1 kg kartofler
  • 1-2 dl varm mælk
  •  Salt og peber.
  • 3 dl. ærter
  • 100 smør.

Fremgangsmetode:

 

  1. bland alle ingredienserne til farsen på nær fløden, som skal piskes i lidt af gangen for at opnå den svampede konsistens. Lad efterfølgende farsen hvile koldt i 30 min., gerne mere.
  2. skræl kartoflerne, skær dem i små stykker. Læg dem i en gryde med vand men tilsæt ikke salt. Koges til kartoflerne er møre.
  3. I mens kartoflerne koges, formes Wallenbergarene forsigtigt og vendes i den hjemmelavede rasp. De steges i smør/olie ved svag varme da de ikke må blive mørkebrune. Steges 6-8 minutter på hver side.
  4. Ærterne dampes 2-3 min. uden låg for at bibeholde den flotte grønne farve.
  5. Kartoflerne moses og spædes til med varm mælk evt. smør samt salt.
  6. En tallerken anrettes med Wallenbergare, mos og ærter samt lidt frisk smørsovs.

 Tip:
 I stedet for hakket kalvekød kan anvendes hakket kalv og flæsk.

 


Nyhedsoverblik