Ingredienser:
Wallenbergare
- 400 g hakket kalvekød
- 3 æggeblommer
- 3-4 dl piskefløde
- Salt og peber
- Daggammelt blendet brød til panering
- Smør/olie til stegning
Kartoffelmos og ærter.
- 1 kg kartofler
- 1-2 dl varm mælk
- Salt og peber.
- 3 dl. ærter
- 100 smør.
Fremgangsmetode:
- bland alle ingredienserne til farsen på nær fløden, som skal piskes i lidt af gangen for at opnå den svampede konsistens. Lad efterfølgende farsen hvile koldt i 30 min., gerne mere.
- skræl kartoflerne, skær dem i små stykker. Læg dem i en gryde med vand men tilsæt ikke salt. Koges til kartoflerne er møre.
- I mens kartoflerne koges, formes Wallenbergarene forsigtigt og vendes i den hjemmelavede rasp. De steges i smør/olie ved svag varme da de ikke må blive mørkebrune. Steges 6-8 minutter på hver side.
- Ærterne dampes 2-3 min. uden låg for at bibeholde den flotte grønne farve.
- Kartoflerne moses og spædes til med varm mælk evt. smør samt salt.
- En tallerken anrettes med Wallenbergare, mos og ærter samt lidt frisk smørsovs.
Tip:
I stedet for hakket kalvekød kan anvendes hakket kalv og flæsk.