¨

Vil ændre regler for heldige kontanthjælpsmodtagere

Foto: TV ØST

Både de Radikale og Dansk Folkeparti vil gerne være med til at ændre de regler, der bevirker, at kontanthjælpsmodtagere som Lone Christensen fra Sorø får modregnet præmier i sin kontanthjælp. Samme melding kom i går fra Socialdemokraterne og Venstre, der også gerne vil se på reglerne.

- Det er jo en sød historie. En kontanthjælpsmodtager, der trods en stram økonomi gerne vil støtte nogle afrikanere med 25 kr. Og så ender med at vinde en stor gevinst. Hun gør det af næstekærlighed. Så skal hun da ikke straffes bagefter.

Sådan siger Karin Nødgaard, socialordfører for Dansk Folkeparti i dag til TV2 Øst, efter at hun har set de indslag, vi har bragt de seneste dage om Lone Christensen fra Sorø.

Lone Christensen sendte, under det store indsamlingsshow til fordel for Afrikas Horn, en SMS, hvor hun støttede sagen med 25 kr. Men så blev hun udtrukket som en af vinderne i seerkonkurrencen, og vandt præmier for 130.000 kroner. Men glæden var kort, for Sorø kommunes medarbejdere fandt efter et anonymt tip regneblokken frem. Ifølge kommunen kan præmierne, der inkluderer blandt andet et gavekort til Tattoo-Liz og en nespresso-maskine, sælges for 78.000 kroner, og de penge skal modregnes i Lone Christensens kontanthjælp.

Det betyder, at Lone Christensen bliver trukket 1000 kroner i sin udbetaling hver måned igennem de næste 6 1/2 år.

Helt urimeligt, lyder meldingen nu også fra de Radikale. - Vi skal have fundet en grænse, hvor det er rimeligt. Er det rimeligt at man bliver trukket fordi man vinder nogle gaver, som man aldrig selv ville have købt, istedet for at købe rugbrød og leverpostej ? Nej, det er det ikke, siger Marlene B. Lorentzen, socialordfører for de Radikale i dag.

Dermed er begge partier helt på linie med Socialdemokraterne og Venstre, og der tegner sig således et flertal for at få indført nogle nye regler, der skal gøre det muligt også for kontanthjælpsmodtagere at vinde en gevinst, uden at det gør ondt i pengepungen.

Det kommer ikke til at påvirke Lone Christensens sag, alligevel er hun glad over de politiske meldinger.

- Det er dejligt, at politikerne bakker op. Det kan gavne andre, der kommer i min situation, og det er da rigtigt dejligt, siger Lone Christensen i dag til TV2 Øst.

01:57 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App