¨

Unge idræts-hjælpere ud i sfo'er

Foto: TV ØST

Det er et stort problem for idrætsklubber landet over, at mange unge i 13-14 års alderen stopper som aktive udøvere. Derfor vil man nu i Sorø tilbyde dem en basis træner-uddannelse med henblik på, at de senere kan få job i lokale sfo'er, skriver DAGBLADET Ringsted.

 

Det er et stort problem for idrætsklubber landet over, at mange unge i 13-14 års alderen stopper som aktive udøvere, fordi de i stedet bruger tid på forskellige eftermiddagsjob.

Den udvikling vil man nu prøve at sætte en stopper for i Sorø Kommune på en særdeles utraditionel måde, skriver DAGBLADET Ringsted.

- Vi vil ganske enkelt tilbyde de unge, at de kan få en basis træner-uddannelse, der er særligt rettet mod børn i 6-11 års alderen, og så kan de efterfølgende få eftermiddagsjob i de lokale sfo'er, forklarer formanden for Sorø Sportsråd, Ole Ring.

- Lønnen vil blive den samme som for eksempel for en flaskedreng, og det er et krav, at de unge skal være medlem af en idrætsforening.

- På den måde vil vi dels kunne fastholde de 13-16 årige i foreningerne og dels få noget mere idræt og fysisk udfoldelse ind i sfo-børnenes dagligdag, siger Ole Ring til DAGBLADET Ringsted.

Ordningen tilbydes foreløbigt otte unge i Sorø Kommune, og BUPL har sikret sig, at der ikke vil blive skåret i normeringen i de pågældende sfo'er.

- Bliver det en succes, er målet at få et ungt træner-team bestående af dreng og en pige ansat på hver af kommunens sfo'er, siger Ole Ring til DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App