Udvalg siger god for nedrivning af bevaringsværdigt hus

Endnu et ældgammelt hus i Sorø står nu til at blive revet ned. Nu er det et bevaringsværdigt et af slagsen, men godkendt af kommunen. Lokal historiker råber op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En lokal pensioneret historiker melder sig på banen i den lille by Borød, da Teknik- og Miljøudvalget i Sorø i dag har vedtaget, at huset på Borødvej 20 i Borød godt kan rives ned.

Det, på trods af at hele byen er vurderet bevaringsværdig af byrådet siden dengang den tidligere lokalkonge Ivan Hansen smykkede sig med borgmesterkæde.

- Jeg vil sige, at man river en lidt slidt tand ud af en perlerække af tænder her i byen, lyder det fra den pensionerede historiker ved navn Helge Torm.

”På grænsen til at være en ruin”

- Det er uforsvarligt at renovere ejendommen. Vi har i udvalget kigget på rapporten, og der er skimmelsvamp, mens der mangler toilet og bad, lyder det fra udvalgsformand Jens Nygaard (V).

- Vi kom frem til, at ejendommen er i en så dårlig stand, at den er på grænsen til at være en ruin.

Derfor har et enstemmigt udvalg i dag givet nedrivningstilladelse til adressen.

Slet ikke så slemt

Til det svarer Helge Torm, at det ikke er så slemt.

- Jeg har set masser af huse på Sjælland, som har haft det være, men er blevet reddet. Det her er jo ikke værre, end at man kan bygge nyt toilet, hvis der er plads til det. Og så ville det da ikke gøre noget, hvis bygningen blev længere, så længe byggestilen bliver beholdt.

Han uddyber:

- Konsekvensen kan i sidste ende være, at Borød mister meget af sin kulturhistoriske betydning.