Tyve stjal cigaretter og kontanter: Campister ledte politiet på sporet

En flok campister eftersatte i nat to indbrudstyve efter et indbrud på en campingplads i Sorø. De civile ledte politiet direkte til gerningsmændene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Takket være en flok ihærdige campister, kunne politiet i nat finde frem til to indbrudstyve, som kort forinden havde brudt ind i kiosken på Sorø Sø Camping.

Ifølge politiet gik alarmen klokken 01:38, men her havde nogle civile allerede opdaget de to indbrudstyve, som efter indbruddet stak af i en bil. Campisterne fulgte efter dem og alarmerede politiet, som kort tid efter kunne snige sig op på siden af tyvenes bil.

- De var dog ikke interesserede i at stoppe og patruljen måtte eftersætte bilen på Vestmotorvejen indtil omfartsvejen Kalundborg ved Sorø, fortæller Ole Hald, der er vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Her kørte de to tyve på henholdsvis 17 og 19 år nemlig ind i en sten. Politiet kunne efterfølgende anholde de to mænd, som viste sig at være fra Tyskland.

- De vil blive fremstillet i grundlovsforhør i dag, siger vagtchefen.

I bilen fandt politiet forskellige tyvekoster, blandt andet kontanter og cigaretter fra indbruddet i kiosken på campingpladsen.