Trods blåt stempel fra Region Sjælland: Borgere kæmper fortsat mod mod grusgrav

Regionen siger ja til en grusgrav på Smedevej i Sorø Kommune, der fungerer som skolevej. Men beboerne i området siger fortsat nej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland har netop givet grønt lys til en ny grusgrav på Smedevej, der fungerer som skolevej for nogle af eleverne på Frederiksberg Skole i Sorø Kommune. Det skriver Sjællandske.

Men beboerne i området giver ikke op, for de er utilfredse med udsigterne til lastbiler, der kører til og fra grusgraven i et skoleområde. For selvom Sorø Kommune for en måned siden kom med en række tiltag for at gøre Smedevejs trafikforhold klar til omkring 40 ekstra lastbiler hver dag, så er problemet ikke løst, mener de.

Langsom reaktion fra Sorø Kommune

Tiltagene indebærer blandt andet en hastighedsbegrænsning på 40 eller 50 kilometer i timen, en midterstribe på vejen, en udvidelse af vejen i bredden og muligvis et tilbud om skolebuskørsel til alle elever på Frederiksberg Skole. Men Mikkel Rath Pedersen, der er en af beboerne på Smedevej, er ikke tilfreds.

- Det er meget sent at vise, at man har tænkt over den her sag. Det bærer præg af, at man ikke har tænkt over det før nu, siger han til Sjællandske.