Tre et halvt års fængsel for voldtægt af 14-årig pige

En 23-årig mand er i retten i Næstved blevet idømt tre et halvt års fængsel. I flere omgange har han tvunget en kun 14-årig pige til seksuelle forhold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagen startede, da den 23-årige ifølge anklagerne lokkede den dengang kun13-årige pige til at blotte sig på en videochat.

Den 23-årige fortalte herefter pigen, at han havde gemt filmen, og at han ville offentliggøre optagelserne på YouTube, hvis hun ikke gjorde, som han sagde.

"Frække billeder eller knalde… og "vælg nu eller YouTube", lød det ifølge anklageskriftet blandt andet i beskeder sendt til pigen.

Læs også: 23-årig erkender at have tvunget 14-årig til voldsom sex

Dømt for syv voldtægter

Manden er blevet dømt for i alt seks fuldbyrdede voldtægter af pigen, hvor manden via truslerne har tiltvunget sig til de seksuelle forhold.

I alt fire piger er blevet truet og udnyttet af den nu dømte 23-årige. De fleste af overgrebene blev begået mod den 14-årige pige, og de fandt sted over en længere periode. De fleste af forholdene skete i en park i Ruds Vedby.

I retten kom det frem, at overgrebene steg i grovhed i løbet af perioden og presset på pigen steg ligeledes i omfang.

Hun blev i retten tilkendt en godtgørelse på 100.000 kroner.

Oprettede falske Facebook-profiler

Den 23-årige oprettede blandt andet på et tidspunkt flere falske Facebook-profiler, hvor han ved at udgive sig for at være andre, der også havde kendskab til videoen, pressede pigen yderligere.

Igennem truslerne prøvede manden også at få pigen til at indgå i et egentligt kæresteforhold.

"Ja, se hvis vi var kærester var det meget nemmere" og "rolig, jeg er forstående kæreste" beskriver anklageskriftet, at han har skrevet til pigen.

Læs også: Forsvarer i sagen: Tiltalt har levet i boble af cyberspace og hash

Mentalundersøgelser viser mangel på empati

Der er som et led i retssagen blev udført en mentalundersøgelse af manden. Den har vist, at han er umoden, ureflekteret og savner empati.

Den 23-årige havde inden dommen faldt kendt sig skyldig, og han modtog dommen uden at anke.