Telefonkæde skal forhindre uroligheder

En gruppe borgere i Nyrup kan hurtigt få fat i hinanden, hvis de føler sig truet af en gruppe lokale unge. De unge overfaldt sidste uge en mand med et knojern

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stemningen er anspændt i Nyrup efter en mand i sidste uge blev overfaldet med et knojern af en gruppe unge fra landsbyen.

Nu har en flok borgere taget sagen i egen hånd:

- Vi har lavet en ordning, der gør, at vi er mange her i Nyrup, som kan stille på en adresse meget hurtigt, hvis der bliver nogen form for ballade. Det fortæller John Polenz, som bor i Nyrup og er fortørnet over det, der er sket.

Telefonkæde kan skabe tryghed

Han og mindst 10 andre står nu på en telefonkæde, som de hver især kan sætte i gang.

Det kan ske, hvis de føler sig truet af den gruppe af unge mellem 15 og 20 år, som chikanerer byens beboere med ræs i gaderne og truende adfærd.

- Det er ikke fordi, vi på nogen måde vil lave nogen slagsmål eller noget som helst, vi vil bare ikke finde os i, at vi skal føle os truet af børn i vores by, slet, slet ikke, siger John Polenz til TV2 ØST

Løftet pegefinger udløste overfald

En 18-årig mand sidder varetægtsfængslet for overfaldet på den 39-årige, som brækkede næsen ved slagene med knojernet.

Manden ville forhindre de unge i at køre ræs, fordi en af de unge havde været ved at køre et barn ned, og det udløste altså overfaldet.

- Det er godt, at der ligesom er taget fat om den 18-årige, men de andre unge i samme gruppe skal vi også have hjulpet på forskellige måder. Jeg vil nødig have, at de får bragt sig i lignende situationer, siger Mogens Schwensen, som er leder af SSP-samarbejdet i Sorø Kommune.

Larmer og truer folk
Mogens Schwensen og hans kolleger har længe været opmærksomme på de unge ballademagere i Nyrup.

De holder til i et hus udlejet af Babtistkirken i byen og kører ræs på knallerter og i biler, og ifølge flere beboere i byen er de ofte larmende og truende overfor indbyggerne.

- De kan ikke selv se, at de skaber utryghed i byen, men det håber jeg på, går op for dem, Og jeg håber også, at den beboer, der har dem boende, kan hjælpe dem i kontakt med os, så vi ligesom kan få lukket den her sag på en god måde, siger Mogens Schwensen til TV2 ØST.