Taxaformand efter biljagt: Bilen er totalskadet

Knust forrude, bagdør, kofanger og mere til. En taxachauffør fra Sorø oplevede en voldom biljagt torsdag nat, som har kostet ham en taxa.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- De kørte så stærkt, at hele bilen blev suget med.

Sådan siger Henrik Hachel,der er formand for Sorø Taxa efter en taxachauffør blev forfulgt under en biljagt natten til fredag.

Jagten startede omkring midnat, da to biler som i meget høj hastighed lavede en hasarderet overhaling af en taxa i Sorø.

quote Forkofangeren er baldret, forruden er smadret og hele venstre side er fuldstændig ramponeret. Bagdør, bagrude, bagkofangeren og baglygter er fuldstændigt smadret

Henrik Hachel, Sorø Taxa

Her demonstrerede taxachaufføren sin utilfredshed ved at blinke én gang med det lange lys, og det blev bilisterne så provokerede af, at de fulgte taxaen og forsøgte at skubbe den af vejen.

En totalsmadret bil

Undervejs i jagten kastede en af de vrede bilister en ølflaske i forruden på taxaen, og flere modkørende biler måtte undvige for ikke at blive ramt af de to biler.

Klokken 00.09 tilkaldte chaufføren Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. De kom ham til undsætning og stoppede jagten på Slagelsevej i retning mod Slagelse klokken 00.30.

Taxaen, som er en kassevogn, har taget store skader efter nattens episode og er nu ude af drift.

- Forkofangeren er baldret, forruden er smadret og hele venstre side er fuldstændig ramponeret. Bagdør, bagrude, bagkofangeren og baglygter er fuldstændigt smadret, siger Henrik Hachel til TV ØST.

Heldigvis er ingen kommet fysisk til skade ved hændelsen, men formanden for taxaselskabet oplyser, at chaufføren er rystet over nattens hændelse.

Kassevognen står nu på værksted, og Taxa Sorø derfor kun én taxa på vejene i øjeblikket.

Aldrig oplevet lignende før

Taxaselskabet har aldrig før oplevet lignende hændelse i Sorø. De oplever dog ofte, at unge mennesker kører uforsvarligt i området.

- Vi oplever tit, at nogle af de unge kører som sindssyge, siger Henrik Hachel.

I forbindelse med jagten er en 18-årig mand blevet anholdt. Han er blevet sigtet for spirituskørsel og for at bringe andres liv og førlighed i fare, men er dog senere på natten blevet løsladt igen.

Politiet efterlyser vidner til biljagten og opfordrer til at kontakte lokalpolitiet i Slagelse. Det kan gøres på telefon 1-1-4.