¨

Taxachauffører vil redde liv

Foto: TV ØST

Nu tilbyder taxachaufførerne i Sorø at rykke ud med hjertestartere, når uheldet er ude - hvis de altså kan få lov.

 

Henrik Hachel er taxachauffør, og han passer godt på sine kunder - uanset om de har brug for et lift eller for førstehjælp. Nu vil han og kollegerne gerne have en hjertestarter i bilen.

For hjertestarterne kan redde liv, og de er nemme at bruge. Hvis man altså kan få fat i dem.

- Der er opsat hjertestartere flere steder i Sorø, men man kan jo ikke få fat i dem, når der fx. bliver låst af klokken 22. Taxa'er er til gengæld til rådighed døgnet rundt, siger han.

Hos Hjerteforeningen glæder de sig over initiativet, men vil ikke love støttekroner med det samme:

- Jeg synes, det er lidt for tidligt at se på, hvordan vi kan støtte. Men vi synes det er positivt, at man tager dette her initiativ i sorø, det er virkelig den slags, vi synes er den helt rette vej at gå, siger Hjerteforeningens sundhedschef, Charlotte Kira Kimby.

En hjertestarter til bilen koster ca. 17.000 kroner. Henrik Hachel har søgt flere fonde om at få en hjertestarter i bilen, men uden held. Præhospital driftschef Benny Jørgensen siger her til aften til TV2 Øst, at man i Region Sjælland er meget åben over for at kigge på ideén.

Idéen kom fra Sverige

I Stockholm er 60 taxaer blevet udstyret med hjertestartere. Når ulykken er ude tilkaldes de via sms fra alarmcentralen. Projektet bygger på et samarbejde mellem Södersjukhuset, Taxi Stockholm og vagtselskabet Securitas.

 

- Vi følger det svenske projekt meget tæt, for vi er spændte på, hvad der kommer af erfaringer med det projekt, siger Charlotte Kira Kimby.

Også Benny Jørgensen siger, at han vil følge de svenske resultater nøje og vurdere, om de i regionen vil tage initiativ til et lignende projekt i Danmark.

02:15 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App