Tarteletter i flere variationer

Her får du hele opskriften samlet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tarteletter i tre variationer

(4 pers)

Tarteletskaller

200 g hvedemel (ca. 3½ dl)

1/2 tsk groft salt

150 g smør

1 sammenpisket æg

 

Bland hvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med ægget og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Rul dejen tyndt ud (ca. 3 mm) på et meldrysset bord, og udstik 8 cirkler (a ca. 15 cm i diameter). Saml evt. dejen og rul den af flere omgange. Form hver cirkel til en tarteletskal ved at lægge den over bunden af en lille ovnfast skål - fx en ramakinerskål (ca. 7-8 cm i diameter) og tryk den forsigtigt fast. Prik huller i bunden af dejen med en gaffel. Stil skålene, stadig med bunden opad, på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ved 175 grader i ca. 12-15 min. til de er gyldne. Tag skallerne forsigtigt af formene og lad dem afkøle på en bagerist.

 

Hønsesalat

1 dl mayonnaise

1 dl creme fraiche

2-3 tsk Dijon sennep

Salt og peber

2 stk kogt kyllingebryst (afkølede og trevlet i passende stykker)

100 g skivede, ristede og afkølede champignoner

50 g grønne asparges, skåret i stykker på 0,5 centimeter, stegt i et minut og afkølet

½ finthakket rødløg

1 spsk hakket purløg

1 bakke karse

8 halverede cherrytomater

Evt. stegt bacon

 

Mayonnaisen røres sammen med creme fraiche og sennep og smages til med salt og peber. De øvrige ingredienser, på nær karse, tomater og bacon, vendes sammen og smages til. Hønsesalaten anrettes i tarteletten og der pyntes med halve tomater, karse og eventuelt et stykke sprødstegt bacon.

 

Torsk i sennepssauce

100 g torskefilet, sej eller kuller

1 laurbærblad

1 spsk smør

1 spsk hvedemel

Stærk sennep (gerne Dijon)

Citron, saften

1 æg, kogt og hakket

1 tsk revet peberrod

2 spsk syltede rødbeder, hakket fint

1 spsk hakket persille eller purløg

Evt. kapers

Salt og peber

 

Damp fisken under låg i lidt vand tilsat salt og laurbærblad.

Tilbered en hvid grundsauce med brug af kogelagen fra fisken. Smag til med sennep, citronsaft, salt og peber. Pil den dampede fisk i mindre stykker og varm op i saucen.

Hæld saucen med fisk i tarteletterne og tilføj finthakket æg, peberrod, finthakket rødbede, persille/purløg og evt kapers efter smag. 

 

Blommer i portvin med vaniljecreme

4 blommer

Portvin

2,5 dl piskefløde

1 spsk creme fraiche 38%

Korn fra ½ stang vanilje

2-3 tsk flormelis

Evt. mynte eller citronmelisse

 

Blommer halveres dagen før og overhældes med portvin og ligger marineret til dagen efter. Piskefløden piskes næsten helt stiv med cremefraiche og vanilje. Der røres en anelse flormelis i ad gangen til cremen har en tilpas sødme. Herefter piskes cremen stiv. Blommerne tages op af portvinen og de yderste ender skæres af. Blommen placeres i tarteletten og ovenpå placeres cremen. Til sidst lægges de afskårne ender fra blommen på toppen, som pynt, eventuelt sammen med et par blade mynte eller citronmelisse.