¨

Syg kvinde skal ud i fuldtidsjob

Foto: TV ØST

Kvinde med piskesmæld tvunget i i arbejde af jobcenteret

30-årige Vibeke Bagge fra Sorø er blevet grundigt uvenner med Jobcenter Sorø.

Jobcentret har afgjort, at Vibeke Bagge ikke længere må få sygedagpenge. Siden hun i 2005 var involveret i et trafikuheld, der resulterede i et piskesmæld, har hun fået sygedagpenge. Senest fra 2009 til maj i år.

I stedet skal hun være klar til at tage et almindeligt job, hvor eneste hensyn, der ifølge jobcentret skal tages, er, at hun skal være i en stilling uden hårdt fysisk arbejde og uden komplicerede arbejdsopgaver, eventuelt med hjælp fra en personlig assistent, skriver DAGBLADET Ringsted.

Den afgørelse står i skærende kontrast til erklæringer fra to speciallæger, som jobcentret selv henviste Vibeke Bagge til. De skriver i deres konklusioner, at Vibeke Bagges erhvervsevne er permanent og væsentligt nedsat.

Vibeke Bagge har sammen med sin fagforening Serviceforbundet klaget til Beskæftigelsesankenævnet, som nu skal afgøre sagen.

- Vi har vurderet, at hun burde kunne passe en ordinær stilling. Det er vores bedste skøn på nuværende tidspunkt, men nu kigger Beskæftigelsesankenævnet vores afgørelse efter i kortene, og vi følger selvfølgelig altid deres afgørelse, selvom de er uenige med os, siger Annie Svendsen, der er gruppeleder i Jobcenter Sorø, til DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App