Stramt år 2011 for Region Sjælland

Regionen skal trække på kassekreditten, spare på mange områder og endnu engang nedlægge stillinger for at få økonomien til at hænge sammen i 2011

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kom frem på dagens regionsrådsmøde, hvor regionsrådsformand Steen Bach Nielsen fremlagde budgetforslag for 2011 til første behandling.

Regionsrådsformanden medgiver, at det er et stramt budget, der blandt andet betyder, at der endnu engang nedlægges stillinger på sygehusene. Sandsynligvis et sted mellem 50 og 100. Stillingsnedlæggelser der kommer oven i de massive besparelser på sygehusene i foråret. Men denne gang håber politikerne at undgå fyrringer.

- Vi tror, vi kan klare os med naturlig afgang den her gang. Vi kan ikke byde personalet at skulle ud i endnu en prikkerunde, siger Steen Bach Nielsen

Budgettet er dog ikke færdigbehandlet, og både Venstre, De Konservative og Det Radikale Venstre mener, der skal findes endnu flere penge, for at det kan hænge sammen.

- Frem til den endelige vedtagelse af budgettet på næste møde vil vi arbejde for at skabe et mere robust budget. Et budget der kan stå imod, hvis forudsætninger ændrer sig, eller budgetterne overskrides, siger Jens Stenbæk fra venstre.

Det endelige budget vedtages på næste regionsrådsmøde den 30. september.