Stortyve fængslet i 3 uger

2 mænd er blevet varetægtsfængslet i 3 uger, efter at de onsdag blev taget på fersk gerning under et indbrud. Samtidig havde de flere andre indbrud på cv'et.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag klappede fælden for 2 mænd på henholdsvis 19 og 23 år. Politiet anholdt dem, mens de var i gang med et indbrud på Nyrupvej i Sorø, og torsdag blev de fremstillet i grundlovsforhør.

Her besluttede dommeren at varetægtsfængsle dem begge 2 frem til 19. september.

- De er sigtet for indbrudsforsøg på landejendommen i går og så yderligere 4 andre indbrud i henholdsvis 2 villaer og 2 landejendomme i Munke-Bjergby, Store Merløse, Stenlille og Nyrup. Nu skal vi bruge tiden på at binde de løse ender sammen og se, om de står bag flere indbrud, siger politikommissær Jens Jedig fra lokalpolitiet i Slagelse.

Nægter at udtale sig

Det er typisk smykker, kontanter og elektronik, som tyvene har fået med sig, og det er langt fra første gang, de er i politiets søgelys. Begge mænd har tidligere været straffet for ligeartet kriminalitet.

De 2 varetægtsfængslede, som begge kommer fra København, har erkendt indbrudsforsøget på Nyrupvej i Sorø, hvor de blev taget på fersk gerning, men nægtet sig skyldige i de øvrige forhold, og så har de i øvrigt nægtet at udtale sig om sagen i øvrigt.