¨

Stort nøgletyveri i boligselskab bekymrer lejerne

Sorø Boligselskab har været udsat for et stort nøgletyveri. Beboerne frygter, tyveknægte kan låse sig ind i deres boliger. Boligselskabet afviser. Foto: Arkivfoto

Sorø Boligselskab har været udsat for et stort nøgletyveri. Beboerne frygter, tyveknægte kan låse sig ind i deres boliger. Boligselskabet afviser.

Et omfattende tyveri af nøgler har skabt vrede og utryghed blandt flere beboere i Sorø Boligselskab, der har mere end 1.300 lejemål.

Nøglerne har en samlet værdi på cirka 100.000 kroner og blev stjålet fra boligselskabets driftscenter mellem onsdag og torsdag sidste uge. Men beboerne er ikke blevet informeret om tyveriet eller endnu vigtigere: Hvor nøglerne passer ind.

Flere af beboerne blev opmærksom på nøgletyveriet i lokalavisen, hvorefter TV ØST blev kontaktet.

Det er forfærdeligt, at der er indbrud, og vi ikke får noget af vide, siger Niels Jensen

- Det er forfærdeligt, at der er indbrud, og vi ikke får noget af vide. Boligselskabet burde have informeret med det samme, siger en af beboerne, Niels Jensen, til TV ØST og tilføjer:

- Hvis der kommer nogen med en nøgle og låser sig ind, sjæler dine ting og smutter igen, så får du ikke nogen forsikring, for der vil ikke være tydelige tegn på indbrud.

Lægger en rød løber ud for tyveknægtene

Han bakkes op af Pia Larsen, der er afdelingsformand i afdeling 6 i Sorø Boligselskab. Hun kalder den en fejlhåndtering fra boligselskabets side og er overbevist om, at boligselskabet har lejernes nøgler, selv om de siger det modsatte.

- Hvis ikke det er lejernes nøglers nøgler, så burde de gå ud og fortælle det til lejerne, fordi beboerne bliver bekymret, siger Pia Larsen til TV ØST.

- Det er som at lægge en rød løber ud for tyveknægtene, når der står adresse på nøglerne, siger hun.

Boligselskab: Der er ikke stjålet nøgler til beboernes lejemål

Men beboerne kan være helt rolig. Sådan lyder det fra Nadja Wismann, teamchef i DAB, der administrerer i Sorø Boligselskab.  

- Der er ikke stjålet nøgler til beboernes lejemål, siger hun til TV ØST.

Hun forklarer, at det omfattende nøgletyveri drejer sig om særlige nøgler, der bruges i flytteperioden. Det vil sige i perioden mellem fraflytter flytter ud, og indflytter flytter ind.

Vi beklager selvfølgelig, hvis nogen af beboerne har følt sig utrygge, siger Nadja Wismann

Her skal håndværkere, rengøringspersonale og malere have mulighed hed for at komme ind i lejemålene. Nøgler kan altså ifølge hende ikke bruge til at låse sig ind i nuværende lejeres boliger. 

Ikke konsekvens for beboerne

- Vi beklager selvfølgelig, hvis nogen af beboerne har følt sig utrygge, siger Nadja Wismann og tilføjer:

- Årsagen til at vi ikke har informeret bredt er, at der ikke blev stjålet noget, der har konsekvens for beboerne.

Hun mener, at boligselskabet kun skal informere sine beboere, når det har relevans for dem.

Sagen er nu overdraget til politiet. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App