¨

Stenbæk: Vi gør alt for at rekruttere

Regionsrådsformand Jens Stenbæk vil følge situationen på Slagelse akutafdeling tæt de kommende dage.

Regionsrådsformand Jens Stenbæk håber, at det lykkes at få ansat de manglende sygeplejersker, og at situationen på akutafdelingen snart normaliseres.

Fusionen af akutafdelingerne i Næstved og Slagelse er langt fra gået som håbet, og der er massiv overbelægning på akutafdelingen på Slagelse Sygehus. Samtidig mangler der sygeplejersker.

- Det er en rigtig ærgerlig start, både for vores personale og for patienterne, siger Jens Stenbæk (Venstre), der er regionsrådsformand i Region Sjælland.

Han fortæller, at der er flere grunde til, at fusionen ikke er gået som planlagt.

- Da vi havde meldt ud, at akutafdelingen på Næstved Sygehus ville rykke til Slagelse, så fik vi en del opsigelser fra sygeplejersker. Det bevirkede, at vi måtte fremrykke sammenlægningen, fordi der ikke længere var nok hænder i Næstved. Samtidig er der i øjeblikket et højere antal patienter på alle regionens akutafdelinger. Som jeg hører det, så er det et efterslæb fra influenza-epidemien, siger Jens Stenbæk.

- Det er vigtigt, at det ikke går ud over patientsikkerheden. Jeg håber på en normalisering, så vi igen kan give vores patienter en god behandling, siger Jens Stenbæk.

På akutafdelingen i Slagelse har man estimeret med omkring 85 indlæggelser i døgnet, men i mandags, hvor de sidste patienter fra Næstved Sygehus blev overført, var der 108 indlæggelser. 

Patientsikkerheden må ikke komme i fare 

- Det er vigtigt, at det ikke går ud over patientsikkerheden. Jeg håber på en normalisering, så vi igen kan give vores patienter en god behandling, siger Jens Stenbæk.

Regionsrådsformanden mener, at det er for tidligt at sige, om beregningerne har været forkerte. Dels er der fortsat personale, der lige skal lukke afdelingen i Næstved ned. Samtidig er antallet af indlæggelser i øjeblikket ekstraordinær.

- Vi gør alt for at rekruttere sygeplejersker til Slagelse, og der håber vi på hjælp fra Dansk Sygeplejeråd. Derudover følger vi situationen de kommende dage og ser, hvad sygehusledelsen beslutter. Det er den, der agerer. Det skal vi som politikere ikke blande os i nu, siger Jens Stenbæk. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App