¨

Sort skærm truer i Sorø

Foto: TV ØST

De bor i provinsen og de bor i eget hus - nu truer digitaliseringen aftenhyggen foran tv-skærmen.

Kampagnen "Det Nye TV-Signal", der skal gøre danske tv-seere klar til digitaliseringen senere på året, har nu gjort op i hvilke kommuner, der er flest tv-seere, som risikerer at få sort skærm, når sendesignalet den 1. november bliver digitalt.

Det er kun danskere, der ser tv via en antenne på enten taget eller i stuen, der skal have en digital modtager for at kunne se tv efter digitaliseringen. Gallup har derfor undersøgt, i hvilke kommuner, der er flest "antennedanskere" og dermed potentielt flest sorte skærme efter den 31. oktober.

På tredjepladsen ligger Sorø, blandt en række jyske kommuner.

Ifølge sekretariatschef for Det Nye TV-signal, Henrik Vejlgaard, er de mest berørte kommuner særligt i fokus for kampagnen.

- I uge 21 sendte vi informationsmateriale til 250.000 husstande i de mest berørte kommuner, og i uge 26 og 27 sender vi til 500.000 husstande. Og da vi også ved, at de berørte primært bor i eget hus eller på egen gård, kan vi målrette forsendelserne yderligere, siger han til Ritzau.

I februar i år viste en undersøgelse, at 13 procent af landets antennebrugere havde forberedt sig på digitaliseringen. Enten fordi deres tv har en indbygget digitalmodtager, eller fordi de havde købt en modtagerboks.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App