Sorøborgmester om Hørkramudvidelse: Det er et lille eventyr

Fødevarevirksomheden Hørkram udvider for 430 millioner kroner. Det betyder ekstra arbejdspladser for forskellige faggrupper og en tilfreds borgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er travlt på Hørkram i Sorø. Faktisk så travlt at virksomheden i løbet af de næste fire år regner med at ansætte 200 ny medarbejdere.

quote Det er et af de her små eventyr 

Gert Jørgensen, Borgmester (K), Sorø Kommune

- Vi skal bruge 20 folk i fiskeafdelingen og 20 til at skære kød op. Vi skal også bruge ekstra folk på lageret og i logistikafdelingen. Og så skal vi bruge i nærheden af 100 chauffører, fortæller Claus Bredvig, Hørkrams centerdirektør i Sorø.

Glad borgemster

Og når man er borgmester i byen er det gode nyheder.

- Det er et af de her små eventyr uden for københavnsområdet. Og det glæder mig, vi er i stand til at have den slags virksomheder, der skaber så mange arbejdspladser. Og det er jo ikke kun for dem, der bor i Sorø Kommune. Det er hele vejen rundt på Vestsjælland. Og det glæder mig, at det også er andre kommuner til gavn, siger Gert Jørgensen, (C), borgmester i Sorø Kommune.

I øjeblikket er der 600 ansatte på Hørkram. Og det tal regner virksomheden altså med er oppe på 800 om fire år. En stor del af medarbejderne kommer fra lokalområdet og mange op mod en fjerdedel af dem, har været ansat i mere end 10 år.

quote Vi vil gerne rekruttere fra lokalområdet

Claus Bredvig, Centerdirektør i Sorø, Hørkram

- Vi vil gerne rekruttere fra lokalområdet og derfor har vi også et samarbejde med Jobcenteret, der hjælper os med at skaffe de rigtige folk, fortæller Claus Bredvig.

Claus Bredvig regner også med, at det vil skabe ekstra arbejdspladser hos lokale håndværkere. For med den store udvidelse fra 32.000 kvadratmeter til 62.000 kvadratmeter, der netop er afsluttet, kommer der ekstra vedligehold.

Kommunens rolle

Med kunder primært på Fyn og på Sjælland, er Sorø en rigtig god placering for Hørkram. Men når der skal udvides og bygges nyt, betyder det også noget, at kommunen ikke spænder ben. I Sorø træder et Task Force til, når der kommer en forespørgsel på at udvide i så stor stil, som Hørkram ønskede det.

- Vores Task Force består af borgmesteren, kommunaldirektøren og en repræsentant fra Teknik – og Miljø, der mødes med direktionen på virksomheden, fortæller Gert Jørgensen og fortsætter:

- Med det her Task Force kan vi hurtigt tage et view på, hvad det handler om, og hvordan vi så bedst muligt kan imødekomme, hvad virksomheden måtte ønske. Vi prøver at se muligheder frem for begrænsninger.

Generel vækst

Det er hel generel vækst, der skaber de ekstra arbejdspladser i den tyskejede virksomhed, der lever af at leverer fødevarer til for eksempel restauranter, storkøkkener og hoteller.  

- Det glæder mig, og jeg er helt sikker på, de ikke er færdige med at udvide endnu, afslutter borgmesteren