Sorø vil spare 16 millioner på de ældre

De ældre i Sorø kan muligvis se frem til snavset porcelæn hele weekenden fremover. Politikerne vil ikke afvise nogen sparemuligheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag klokken 12 landede et høringssvar fra Ældrerådet i Sorø til Sorø Kommune. Det er et svar, der i tydelige vendinger fortæller, at Ældrerådet finder kommunens besparelsesforslag dybt kritisable. Et af forslagene er at reducere rengøringshjælpen til de ældre til kun at være hver fjerde uge, ligesom man nævner, at det kun skal være muligt at få et bad en gang om ugen. Det skriver DAGBLADET Ringsted.  

- Jeg har også læst, at et af forslagene er at spare den ældres opvask om aftenen og i weekenden væk. Jeg mener, det er uhygiejnisk at have snavset porcelæn stående hele weekenden, siger Ældrerådets formand, Gerda Tvenge.

Også på demensområdet lægges der op til besparelser. Ifølge oplægget fra kommunens embedsmænd skal det ske ved at reducere antallet af medarbejdere med seks personer på to af kommunens demens-afsnit.Men også her er det fuldstændig urimeligt at spare, mener Ældrerådets formand.

- Hvis man sparer på personalet, tager man den tryghed væk, som netop demente har så hårdt brug for, siger Gerda Tvenge. Social- og Sundhedsudvalget i Sorø Kommune skal have ekstraordinært møde om
netop besparelserne på i alt 16,4 millioner kroner på ældreområdet på onsdag. Formanden for udvalget, Annette Raaschou Van Der Star (S), vil på forhånd ikke udelukke nogen af spareideerne. Hun vil heller ikke afvise fyringer inden for medarbejderstaben på ældreomådet.

- Det her kommer til at gøre ondt. Også på de ældre borgere. Desværre, siger hun.

- Vores opgave som politikere bliver at finde ud af, hvordan det gør mindst ondt. Men jeg vil gerne sige, at jeg bedre kan leve med, at der står en opvask, end at det går ud over den personlige pleje hos den ældre. Det er min prioritering, siger Annette Raaschou Van Der Star.

Også på voksen- og handicapområdet står Sorø Kommune over for en stor økonomisk udfordring. Her skal der findes 10,4 millioner kroner inden for budget 2009.